Radio Kronoberg

Så hamnade vi i radion med. Tja, varför inte, liksom? Hur gick det till då? Jo, det började med att jag la upp en bild på vår Nisse på radions Facebooksida där man efterfrågade ”pimpade bilar”. Nisse har ju lite skotthål och vår webbadress på sidan, så jag fotade och la upp. Såg min chans att sprida bloggen…

Carina Bergkvist på radion ville då ringa upp och prata om Nisses dekaler. Detta tackade jag nej till, tyckte inte det var värt att prata om. Istället nämnde jag vår livsstil, att vi faktiskt bor i bilen och att vi lever lite udda jämfört med många andra. Detta nappade hon på och tyckte vi skulle prata om detta istället. Sagt och gjort.

Så Jocke Wallgren ringer mig och bokar in en tid för en intervju. Fredag morgon. Oj, men Dan jobbar ju… ja, ja. Han fick ta ledigt ett par timmar helt enkelt. Klart man får passa på….

Varför Radion?

För att kanske kan vi inspirera någon annan om vi berättar om vår livsstil. Kanske någon mer står i startgroparna att hoppa av ekorrhjulet, för att hitta en behagligare livsstil. Vi ville visa att det går om man vill. Vi har ju ingen lång erfarenhet av just husbilslivet, där finns det många andra som ligger långt före. Men dessa personer och deras berättelser har inspirerat oss, så vi tänkte att vi kanske kan göra samma sak för andra, för hur som helst har vi erfarenhet av det mobila och enkla livet.

Men att lämna hus och allt det medför till förmån för husvagn (och nu husbil) har ju gett oss den frihet som vi efterfrågade. Min tanke är att fler kanske önskar samma sak, och de kanske behöver lite inspiration från någon som faktiskt lever som vi gör. Och radion är ju ett medie som når ut ganska långt, även om just detta endast sänds lokalt i Kronoberg. Men man kan gå in och lyssna på intervjun genom den här länken om man vill.

Bilden är tagen av Emmy Rydstrand och ligger på radio Kronobergs hemsida. Hon kom hem till oss och gjorde intervjun i husbilen.

Nomader

Att leva som vi gör med allt vad det innebär ser vi ju som en frihet. Vi väljer var vi vill bo, hur länge vi vill bo just där och flyttar om det inte känns bekvämt. Vi har exakt allt vi behöver med oss hela tiden. Dagens teknik gör att vi alltid kan ha kontakt med andra om vi vill, men vi ser det även som en utmaning att möta nya människor omkring oss. Sen kommer vi troligen att söka oss till svensktalande i första hand efter vi lämnat Sverige, även om vi gärna lär känna alla andra nationaliteter också.

Sen kommer vi aldrig glömma vad som finns ”hemma”, vänner och familj. Vi har länge sagt att vi vill tillbringa de kalla månaderna i varmare länder, men gärna sommaren i Sverige. Nu hoppas vi att detta verkligen kan ske framöver. Under tiden vi bodde på Gran Canaria kom många vänner och hälsade på oss, och vi hoppas naturligtvis att vi får uppleva detta igen, även om vi denna gången kommer hålla oss på fastlandet som det ser ut just nu. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.