Riksettans dåliga asfalt

Boplats Kattugglan

Så var vi tillbaka där vi började husbilslivet, eller vad man nu säger… I februari när vi bytte husvagnen mot husbilen flyttade vi in på Kattugglans ställplats i Berghem, söder om Ljungby. Vi stod då mitt emot ställplatsen, inne på ägarens tomt. Samma plats som vi nu återkommit till.

Granne med hönshuset och ägarens fina köksträdgård. Som det ser ut nu kommer vi stå här ett litet tag då vi har lite mer måleriarbeten att göra här. Dan har närmare till sitt jobb i stan och under två veckor framåt är det tänkt att man ska asfaltera gamla E4, förbi Toftaholm där ”vår” camping befinner sig. Det känns inte helt kul att behöva köra där just nu, varken med personbil eller med Nisse.

Riksettans dåliga asfalt

Långt innan man påbörjade ombyggnaden av E4, från 2 + 1 väg till motorväg, fick man för sig att asfaltera riksettan förbi Toftaholm. Anledningen kan jag bara gissa, men jag föreställer mig att det var för att man tänkte dra om trafiken på E4 under ombyggnaden. Man tyckte kanske att den gamla asfalten var för dålig då.

Vi bodde på campingen då under asfalteringen, och körde regelbundet på riksettan. Fram till campingen finns ingen annan väg att välja på, man måste åka en bit på just riksettan.

Men denna asfaltering blev inte vad vi önskade. Den nya asfalten var katastrofalt dålig, vägen blödde kraftigt under varma dagar. Det plaskade om bilarna och stora delar av beläggningen fastnade på våra bilar. Dans vita Peugeot såg ut som en dalmatiner, det var asfalt långt upp på sidorna. Detta är flera år sedan, och vi har hunnit byta bilar sedan dess. Men detta drabbade alla boende i området, och vägen har varit sig lik sedan dess.

Försökt reparera

De boende har klagat på den dåliga asfalten i flera år, och man har försökt reparera gång på gång. Då i form av fin sand som man lagt på ett antal gånger. Sista gången man la på var sanden större, mer grusliknande med större stenar i, vilket istället resulterade i stenskott. Detta gjorde inte de boende i området gladare precis. Och inget av dessa ”sandningar” har hjälpt nämnvärt på den dåliga vägen.

Gör om gör rätt

Sen om den nya asfalten kommer med bättre kvalitet än den gamla det återstår att se. Hur som helst ska man jobba på vägen i 2 veckor framöver enligt skyltarna, och vi känner då att vi inte vill åka där just nu. Det är illa nog att försöka tvätta bort asfalt från en personbil, så vi vill helst inte utsätta Nisse för fläckarna om vi kan undvika.

Istället får det nu bli lite mer måleriarbeten i Berghem om nu vädret är med oss. Det har varit lite ostadigt i det sista, med lite regn varje dag. Eftersom en del av jobben ska göras utomhus får vi anpassa oss till vädret. Det får helt enkelt ta den tid det tar. Och när vi återvänder till Toftaholm hoppas vi på bättre väg än den vi åkte på sist.

Bilden nedan är tagen idag utmed Lagaån, hittade lite roliga svampar där… 🙂 // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.