Hur ska man åka?

Vi tänker att vi ska kunna komma iväg om ungefär en månad, och tiden går som bekant väldigt snabbt. Hur ska man då åka blev nästa fråga. Lite framförhållning behövs nog även om vi till naturen är spontana. Vi gillar inte tider att passa och inte heller att slaviskt planera allt in i minsta detalj. Vi är mer sådana som tar saker för vad de är och när de kommer.

Så någon exakt resrutt har vi inte bestämt. Däremot tittat på lite olika alternativ angående vägarna. Många väljer ju snabbaste vägen till Spanien, via Tyskland, Belgien och Frankrike. Vi vet egentligen inte ens om vi hamnar i Spanien ännu. Kanske fastnar vi någonstans på vägen dit ett tag. När vintern kommer är det lämpligt att vara någonstans där det inte är minusgrader och snö, det är väl mest det som är det primära i dagsläget.

Inte snabbaste vägen

Nej, det finns ingen anledning för oss att gasa för fullt på motorvägar, att bara mata mil. Vi vill nog hinna se och uppleva saker utmed vägen också. Samtidigt vill vi inte åka alltför små och dåliga vägar. Nisse är lite lätt gungig när det kommer till knöliga vägar, och plan mark är att föredra. Så det blir en utmaning att hitta rätt vägar. Samtidigt får det inte ta allt för lång tid då vi vill undvika snö.

Vi har läst mycket om hur andra kör och varför de väljer olika vägar. Många har som sagt ett fast mål och vill komma dit så fort som möjligt. Det har inte vi och känner därför att vi inte behöver välja närmsta vägen, eller ens snabbaste. Vi har ingen tid att passa, ingen fast plats att stanna på. Vi kan rulla som det passar oss, stanna där det passar oss. Kanske hittar vi en trevlig plats att stanna längre på, och i så fall gör vi det. Annars fortsätter vi.

Kanske syd-Frankrike?

Vi har nu fått lära oss att det inte är ”vinterklimat” som vi är vana vid, alltså snö och minusgrader, i syd-Frankrike. Kravet vi har är inte sol och bad, som man kan tänka sig när det gäller semester. Det är ju inte direkt semester vi är ute efter, utan mer ett behagligt klimat hela tiden. Bada gör vi om det är tillräckligt varmt såklart, men det är inget vi känner att vi måste. Fjällkedjorna tänker vi undvika, om vi inte får för oss att åka skidor rätt vad det är… 🙂

Vi har dividerat fram och tillbaka, men tror oss ha kommit fram till att åka ganska fort söderut, kanske södra Tyskland eller Frankrike innan vi tar det lite lugnare. Att åka utmed kusten i Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike var ett önskemål, men möjligen tar vi det på tillbakavägen till Sverige. Detta eftersom vi åker så sent på året, och vill undvika vinterväglag. Ja, hur som helst. Detta är bara tankar än så länge, vi vet ännu inte hur vi kommer åka.

Veckan som gått

Förutom att diskutera resrutter och planera de målerijobb vi har kvar att göra innan vi kan åka, har vi jobbat lite i egna måleriet under veckan som gått. Jag har målat utomhus några dagar, samtidigt som jag jobbat med betald transkribering lite grann. Och helgen blev inomhusmålning. Tak och väggar i ett vardagsrum, där Dan står för takmålningen och vi hjälps åt med väggarna. Vidare är det ytterligare ett rum inne som ska målas, och mer utomhusmåleri.

Vädret har varit växlande, både regn och uppehåll om vart annat, så målning utomhus får bli när det är uppehåll helt enkelt. En veckas jobb till innan vi är klara här, gissar vi.

Intervjuade igen

Ja, ännu en gång var det någon som vart nyfiken på vårt liv som nomader i husbilen. Denna gång var det en journalist som skrev för tidningen Husbil & Husvagn, som både är en ”papperstidning” och en tidning på nätet. Än är inte artikeln skriven och publicerad, det dröjer nog ett tag till. Men det ska bli spännande att se vad hon skriver om oss 🙂

Lite mer skogspromenader

Vi har varit ute och letat lite svamp med, men hittat ytterst få gula kantareller. Vad vi däremot har hittat så är det uppbökade platser runt om i skogarna här. Grisarna tycks ha kalasat rejält, och de tycks även vara i de skogarna vi väljer också. Men skogen har erbjudit andra svampar, dock inga vi plockat. Vi letade även efter trattkantareller, men ingen lycka där heller än så länge… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.