Inomhusväder

I flera dagar nu har det blåst som bara den på oss. Lite regn har vi med fått, dock inte jämförbart med svenska regn som ju kan vara ganska ihållande. Här har det regnat en liten stund, för att sedan återkomma med lite mer några timmar senare.

Men blåst har det gjort. Vi fick montera ner våra solceller till liggande ställning igen för att de inte skulle knäckas i vinden. Markisen har inte varit ute på ett par dagar, och vi har heller inte kunnat sitta utomhus. Däremot hemma hos vännerna som har tält.

När vi vaknade i morse var bordet fullt av sand, liksom hela bilen var flammig. De små takluckorna hade varit öppna, men inte de stora som tur var. För denna sand tycks ta sig in överallt, och vi har fått vara försiktiga med att ha fönstren öppna. Dock har vi haft 28 grader inne i bilen, så vädringsläge har det fått bli i alla fall.

Calima kom lite titt som tätt på Gran Canaria, men vi hade inte hört talas om att det skulle förekomma även här uppe. Men tydligen, luften är tjock av sand mellan varven och de varma vindarna vispar med detta överallt.

Här får man tydligen tvätta bilen även om man bara står stilla. Nåja, något ska man ju göra imorgon också….

Äta ute

Eftersom smittspridningen nu tagit fart igen, vet vi inte om restaurangerna här kommer stänga ner framöver. Därför valde vi att gå ut och äta åtminstone en gång, för att testa de lokala delikatesserna. Vi fick ingen vanlig meny, utan de tyckte vi kunde gå in på nätet för att läsa den, vi fick en QR-kod att scanna. Vi fick sitta 4 vid bordet, men inga andra runt omkring. Servitrisen hade munskydd, liksom vi så fort vi inte satt vid bordet.

Det var inte mycket folk ute, några få i restaurangen, några på terrassen. Man höll hårt på restriktionerna, och alla höll avstånd. Här ska man till exempel använda handsprit om man trycker på knappen vid övergångsstället…

Maten vi beställde bestod i ett antal (5 st) smårätter följt av varmrätt i form av Paella och sedan efterrätt bestående av tre kulor glass, med grädde och två olika rån. Mycket mat blev det. Men ganska billigt tyckte vi, 16 € per person. Den översta bilden visar 2 av förrätterna, och den understa resten av paellan som jag inte kom på att fota förrän vi käkat klart…

Imorgon hoppas vi att vinden lugnat sig, så vi kan vara ute lite mera. // Jeanette

En reaktion på ”Inomhusväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.