Flyttdags

Så efter exakt en månad på samma ställe var det nu dags att flytta igen. Lätt när man har husbil såklart. In med markisen, ta loss avloppsslangen och hjulskydden som här består av sönderklippta sopsäckar med gummisnoddar runt. Ner med vinter täcket på framrutan. Bort med brädorna framför hjulen och rulla ner från brädorna som framhjulen står på. Klart. Möblerna packade vi aldrig in, utan tog under armen och gick alla de…

30 meterna bakåt, eller så. En annan rad bara på samma camping. Något längre till toaletterna blev det, men där är vi ändå bara när vi tömmer latrinen. Och tanken går ju på hjul, så det blir inga problem.

Platsen precis intill vägen

Varför flytta?

Jo, för vi tyckte vi stod för nära vägen där alla människor går fram och tillbaka dagarna i ända. Strax bakom vår plats är grinden ut, ”perro-grinden”, dit alla hundägare går med sina hundar. Och här finns gott om hundar kan man säga. I alla dess former och storlekar. Svenskarna går hundpromenad varje morgon klockan 9, och de för ett hiskeligt oväsen. De stannar gärna rakt utanför vår tomt och pratar, samtidigt som hundarna skäller på varandra.

Vår Chillie blir upprörd varje dag över detta. Ännu mer upprörd blir hon när det stövlar in objudna hundar i ”hennes trädgård”, vilket händer titt som tätt. Det är koppel-tvång på campingen, men många skiter högaktningsfullt i detta. Istället låter man sin hund springa vind för våg och därmed står den rätt vad det är utanför vår bil.

Vidare ser hon dessa hundar och människor som ständigt passerar någon meter från henne och hon kan inte koppla av. Utan måste rapportera varje gång någon passerar. Lite lätt tröttsamt.

Vår nya plats

Fler anledningar

Vi har ju tillgång till Wi-Fi här på camping Bahia. 10 € i månaden kostar det och det tycks vara obegränsad surf under 30 dagar. Billigt jämfört med våra svenska priser. Men där vi stod tidigare var det sisådär med mottagningen. Vi stod lite för långt från stolpen, och vår bil tycks vara lite för välisolerad för att släppa igenom tillräckligt med signaler för att det skulle fungera smärtfritt. Man hade nog behövt öppna upp baken på honom, men det går ju inte. 😜

Nu står vi betydligt närmare stolpen, som syns på bilden ovan, och har helt plötsligt jättebra internet. Vi har fortfarande gott om luft omkring oss, till och med mer än tidigare. Då hade vi närmsta granne rakt över vägen, nu är det 2 tomter och vägen emellan.

Nackdelen

Tyvärr kom vi ännu närmare skällande hundar. Alltså inte de som går på promenad och rastas utanför grinden, utan de som bor på andra sidan staketet och inte tillhör campingen. Dessa jyckar släpper man ut oftast morgon och kväll i trädgården. Där står de sedan och skäller ihållande, ibland en liten stund, ibland flera timmar. Antingen är ägaren döv, eller också lämnas de ensamma hemma, utomhus. Vilket vet vi inte.

Man ser såklart inte så stor skillnad på bilderna, men här är i alla fall nya boplatsen, där vi tänker att vi kan stå tills det är dags att rulla vidare. Det lär väl inte bli förrän till nästa år skulle jag tro.

Ekonomin

Vi fick också passat på att läsa av mätarställningen på elen, när vi bytte plats. Tänkte det var lika bra att betala den räkningen på en gång. Hela 7 € landade det på… Nåja, trots batteristrul så har vi ändå kunnat utnyttja solenergin ganska bra, så det blev ju inte så farligt ändå. Vi har använt el endast till att ladda våra datorer och telefoner. Och med tanke på gasolpriserna här, så går det inte åt vidare mycket pengar till driften av bilen just nu. Drygt 2 tuber på en månad har vi gjort av med, till uppvärmning, kylskåp, spis och ugn. I runda slängar 30 €.

Hyran för en månad landade på ca 281 €. Så totalt första månaden på Camping Bahia med hyra inklusive vatten och avlopp, el och gasol och internet 328 €. I dagens kurs blir det 3328 svenska kronor. Vi tycker det är en ganska bra boendekostnad om man jämför med tex. en villa eller en lägenhet med uppvärmning, el och internet.

Dessutom har vi ju sol i princip varje dag att njuta av… Nu kommer det troligen gå mer gasol kommande månader eftersom det är vinter även här. Och temperaturen går ner på nätterna, så pannan får jobba. Men det får det vara värt, frysa ska vi ju inte behöva göra. Dagtid går den inte alls, till skillnad mot i Sverige.

Och så flytt-hutten

Eftersom vi nu har stått still en hel månad på samma ställe har det heller inte blivit vidare mycket huttande. Men nu hittade vi ju en anledning igen att ta fram flaskan. Full av is såklart, eftersom den bor i frysen… Men varsin liten hutt fick vi allt, efter att ha konkat runt på flyttlasset 🙂 // Jeanette

5 reaktioner på ”Flyttdags

  1. Trevligt att läsa om er vardag , här uppe i Stockholm är det bara grå väder och regn , vår plan är också att så småningom komma neråt men är några år bort .

    Gilla

  2. Pingback: Patentlösning nr…? – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.