Patentlösning nr…?

Så var det då åter dags för en ny patentlösning. Alltså en egenpåhittad lösning när inte bilen vill som vi vill. Eller i detta fallet slangen vi hade köpt för att leda bort gråvattnet till avloppet på tomten. Självklart köpte vi ju en måttanpassad slang, men när vi nu just flyttade till annan tomt, så befann sig inte avloppet på samma ställe längre.

Istället för ute vid vägen, längs med bilen så är det nu inne vid häcken, alltså längst in på tomten. Och vår slang blev för kort såklart…

Vattenslangen däremot räcker fint om man drar den under bilen vid påfyllnad. Nu har vi så kallat ”cityvatten-koppling” på bilen, alltså man kan koppla på även vattenslangen direkt på bilen så man slipper fylla tanken med jämna mellanrum. Dock använder vi inte denna just nu, utan vi fyller på tanken lite då och då istället.

Alla lösningar är bra, utom de dåliga

Tejp och cola-flaskor kan man använda till mycket. Här blev det en skarv på slangen och en cola-flaska mot bilen. Funkar klockrent, och vi slipper tömma gråvattnet manuellt. Annars har vi en tank på hjul med oss också, men varför arbeta i onödan, liksom? Och just gråvattnet är lite läbbigt om man missar att tömma tanken, rinner det över så luktar det inte precis hallon…

Regn och åska

Jo, det har faktiskt regnat en skvätt idag. Och blixtrat över havet…Tror det är andra gången nu som det regnade. Det blåste upp igår kväll redan, och började tidigt i morse. Vinden här tycks leverera sand också, så det blir nog till att tvätta Nisse snart igen. Han blev inte riktig ren av regnet, tyvärr. // Jeanette

2 reaktioner på ”Patentlösning nr…?

  1. Hej igen
    Hur gör ni med svartvatten , har ni fast tank eller kasset ? Kasset är juh inga problem då men tänker på dom som har fast tank som vi , kanske är det service huset som gäller vilket jag personligen inte är så förtjust i.
    Trevlig kväll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.