Ugg-mugg väder

Just nu är vi inte helt nöjda över vädret här i Spanien. Återigen faller vi tillbaka i fällan att vi jämför med Gran Canaria, och Spanien drar fortfarande det kortaste strået. Pannan får nu jobba både dag och natt, vilket de snåla smålänningarna inte alls uppskattar…

Nåja, inte för att det stör vidare mycket egentligen, vi har råd med gasolen. Och den varar ganska länge ändå, tuben. Det är mer att det automatiskt drar med sig jacka och långbyxor så fort man ska utanför dörren. I alla fall för någon i familjen. Någon annan har päls och den tredje känner sig som viking. Är det Spanien ska man minsann ha kortbyxor….

Fast det har visst kommit fram ett par joggisar även där, de senaste dagarna. I varje fall utomhus. Det har även blåst kraftigt till och från nu i flera dagar, inte vidare inbjudande alls. En liten skvätt regn har vi med fått.

Fräckt att klaga?

Tja, kanske det. Vi är väl medvetna om vädret i andra delar av världen under vintern, och att i princip hela Europa drabbas av kyligare vindar denna tiden på året. Vi är också medvetna om att vi har det bra mycket varmare än många andra platser just nu. Så allt är ju relativt. Men hur som helst så hade vi önskat varmare klimat även under vintern.

Och att veta att det finns på en plats som vi inte når just nu, är lite frustrerande. Men, det är bara att gilla läget. Precis som alla andra får göra.

Nya vänner

Vännerna vi har träffat här på camping Bahia tycker det här är ett bra ställe att övervintra på. Flera av dem har tillbringat ett antal vintrar både här och på andra platser i Spanien. De säger samstämmigt att detta är den bästa platsen, de har alltid återkommit hit. Vi tycker väl inte riktigt detsamma. Men eftersom vi inte har övervintrat på någon annan plats på spanska fastlandet, har vi ju heller inget att jämföra med.

Annat att roa sig med

Jo, så får det bli. Även om det inte precis går att sola och bada just nu, så kan man alltid springa på stan. Till bodegan till exempel. Där man köper vin på ”dunk”. Alltså inte 3 liters Tre Apor som i Sverige, utan lite annan typ av vin. Och dunkarna är på 5 l. Här har man sött rött vin på fat, bara att peka så får man smaka. Det vita vinet är mera av torra sorten, men vill man ha det sötare kan man alltid blanda upp det med lite rödvin… Jodå så att eh…

Den butiken får vi besöka igen, mycket trevlig personal där…😄 Bara att ta med dunken tillbaka och fylla på. Man tackar…

Inomhus mys

När man inte kan vara ute så mycket som man önskar, så får det bli inomhus mys istället. Vänner har tält, men inte vi. Så är vi inte ute och går eller cyklar, så håller vi oss mestadels i bilen. Det blir ju mörkt ganska tidigt även här, och då kommer ljusen fram.

Fånga solnedgången

Nja, det är inte helt lätt att få till samma fina färger på bild som det är i verkligheten. Men väldigt ofta får vi se en fin himmel bortanför campingen på kvällskvisten. Lika ofta är det fina färger åt andra hållet, där solen går upp. En dag tänkte vi ta oss ner till stranden för att fånga en riktigt fin solnedgång på bild. Det har bara inte blivit av än, eftersom det är lite kyligt på kvällarna, som sagt. Den här bilden är tagen igår, 7/12-20. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.