Julen 2020

Många skulle nog säga att just denna julen har varit mycket olik alla andra jular man har upplevt. Traditioner har inte blivit som de brukar, familjer har inte kunnat träffas som vanligt och så vidare. Min gissning är att det har blivit många videosamtal, mindre mängd mat och julklappar för de flesta, och kanske en och annan som varit missnöjd med hela julen.

För oss har det inte varit mer annorlunda än det vi valt själva. Vi är mycket nöjda över vårt julfirande, det blev precis så perfekt som vi önskade oss. En eftermiddag och kväll tillsammans med våra fina grannar, totalt 6 personer. Med god mat i solen, Kalle Anka, julklapps spel och julagrogg. Och mycket skratt såklart…

Vi hjälptes åt att fixa maten, på bilden syns varken Ris à la Malta som vi åt lite senare, eller ostbrickan som också kom fram senare under kvällen. Vi tog heller inte bild på oss själva, men däremot på ena hunden när hon fick sin jul-tallrik.

Kalle Anka

Traditioner är ju någonting man upprepar från år till år, och vi försöker istället att göra nya saker hela tiden. Uppleva sådant som vi inte har gjort förut. Men just ”Kalle Anka och hans vänner” är en rolig tradition, tycker vi. Så även i år fick det bli en timmes tecknat på julafton. Aningens besvärligt med ljuset utomhus, men det gick. Tv:n var ju inte heller den största, men fullt tillräcklig.

Fint väder

Hela dagen hade vi strålande solsken, även om det inte var jättevarmt. Men precis lagom för att kunna sitta ute hela tiden. Det kylnade på under kvällen och tröjor och även jackor kom fram så småningom. Men det gick fortfarande att sitta ute. ”Svenskarna på campingen”, en större grupp svenskar som bor lite längre ner än vi, hade tomtebad mitt på dagen i poolen. Vi valde att inte vara med där, det kändes inte som badväder precis. Vi ville heller inte vara för många i grupp, då det inte är så lätt att hålla avstånd just där.

Över lag hade vi det jättetrevligt, mycket prat och skratt. Vi hade musik i bakgrunden hela tiden, men ingen hög volym. Någon hade redan klagat på den ”svenska julmusiken” (tror det var en tysk), så volymen fick vara låg. Grejen är att vi alla bor längst upp på campingen, mot grinden ut där folk går och rastar sina hundar. Ingen bor precis intill oss, så musiken hörs inte hem till någon alls. Bara de som går förbi hör, och kan då alltså även ha åsikter just när de passerar…

Sen vad de tänkte när de såg oss spela julklapps spelet ståendes lutade över bordet och kasta tärning i rasande fart, det förtäljer inte historien. Vi hade roligt i alla fall, och förmodligen alla som såg oss med…

Gapflabbet

Det blev öl till maten, en snaps och senare skulle julgroggen fram. Denna bestod i rom och cola. En cola-flaska tog slut, men det fanns fler. Så man hämtade en redan öppnad flaska från bilen, hällde upp romen till flera personer i sällskapet och sa: SKÅL!

Blääää! Vad var det? Spridda kommentarer…. ÅH NEJ, det var ju inte cola i cola-flaskan, det var ju rödvin…. 😂 ”Shit, jag hade glömt att jag hällde över det i cola-flaskan”.

Nu var inte jag en av dem som testade denna udda drink, men av minerna och ljuden att döma, så var den inte helt uppskattad i sällskapet. Stort misstag. Men vi skrattade gott… Häll ut det i buskarna då, tyckte jag. Men nej, inte slösa med spriten, här inte! Så de drack upp sin vedervärdiga grogg, allihopa. Spädde ut den efter hand med riktig cola istället….

Man får ju inte roligare än man gör sig, som man brukar säga. Vi är i alla fall jättenöjda med vår julafton detta året, liksom vi är nöjda med allt annat som också har hänt. Vi fick till och med en julklapp av campingen som bestod av 2 flaskor vin, 4 apelsiner, en almanacka för 2021 och varsitt nytt munskydd. Tack, camping Bahia. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.