Vintermys i stugbilen

Tror jag nämnde det innan, att vädret inte är det varmaste här just nu. Vi är mitt i vintern och det är riktigt märkbart just nu. Det går åt mer gasol, det går inte att sitta ute på dagarna, eller möjligen en liten stund mitt på dagen. Solen har varit framme varje dag, men vinden är kall och ganska kraftig stundtals.

Vi går på promenad varje dag ändå, så vi kommer alltid ut lite. Ibland måste vi gå och handla eller fylla gasol. Men förutom det så blir det mest inne-tid på ”fritiden”. Ingen skillnad alls mot om vi hade varit i Sverige nu. Fast temperaturen är ändå överkomlig, vi behöver inte ha långkalsonger i alla fall….

Markisen vet jag inte när vi hade ute senast, och ibland saknar vi ett tält. Nu har vi så pass stor bil så det är inga större problem att tillbringa dagarna i den, men det hade ändå varit trevligt med ett utrymme till. Så vi funderar på om ett tält kan vara något att införskaffa till nästa bil. Står man still längre tid är det bekvämt med ett tält. Sen hur mycket vi kommer stå still på samma plats, det vet vi ju inte idag. Kanske är det onödigt, kanske inte. En markis kommer ju sitta på bilen oavsett, så vi får se hur vi gör.

Tvättdag

Man får nu välja sina tvättdagar eftersom det inte är helt skönt att stå och blaska i kallvatten när det är kyligt i luften. Igår var det en fin dag att tvätta, det vill säga, det var inte så blåsigt på förmiddagen och solen sken. Då blir det till att koka upp vatten på spisen och sen lägga tvätten i blöt ett tag. Efter det vispa runt i baljan och skölja i kallvatten. Det torkade på ett par timmar, för när tvätten väl var uppe på strecket, då kom vinden tillbaka.

Det finns såklart tvättmaskiner på campingen, vi väljer bara att inte använda dem. Tycker istället att det är ganska trevligt att kunna stå ute i solen och tvätta. När vi inte var här i Spanien tvättade vi mestadels i handfatet eller vasken i bilen. Sängkläderna körde vi i maskin lite här och var, när vi hade tillgång. Men nu har vi stor balja och kan stå ute istället.

Kvällsaktiviteter

Filmer, serier och jordgubbar. Oftast har vi tittat på ”tv” på datorn, sittandes i fåtöljerna. Men nu har vi gått över till den riktiga tv:n som hänger på väggen i sovrummet. Där vi nu betar av de gamla DVD-filmerna som vi hade med oss. För att sedan kunna göra oss av med dessa, som ett led i att minska ner på ägodelar. Än har vi platsen, men det kommer bli ändring och mycket mer måste ut framöver.

Lugnt och skönt igen

Runt Nyårshelgen kom det tre stycken spanska ekipage och ställde sig på platserna ganska nära oss. De förde väl inget oväsen direkt, men de satt ute i princip hela tiden och vi hörde dem. De hade hundar med sig och Chillie tyckte de var lite för nära, så hon hade åsikter om det ibland. Självklart är det så på en camping, men vi har nu blivit bortskämda med att bo helt ensamma just där vi står. Vi har en bil med en tomts mellanrum, men där bor man inte. Den står tom.

I övrigt har vi ingen granne precis inpå oss, och vi tycker det är jätteskönt. Vi gillar ju tystnaden, trots att vi sällan får uppleva den fullt ut. Naturligtvis accepterar vi grannar inpå oss också såklart, men passar på att njuta lite extra när vi får lugn och ro.

Skällande hundar bor ganska nära här tex, precis utanför campingen. Vaknade natten efter nyårsdagen, klockan 02 ca, av att hundarna var ute och skällde. Utegångsförbudet borde gälla även hundar, kan jag tycka. Nåja, vi har ju ingen tid att passa på morgonen, så det är inte hela världen. // Jeanette

En reaktion på ”Vintermys i stugbilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.