Ravinen

Den dagliga promenaden har nu lett oss till ravinen som befinner sig ganska nära campingen. Det finns hur mycket vägar och stigar som helst i detta området, och det tycks nyttjas väl av de mountainbike-cyklande spanjorerna. För att ta sig dit behöver man gå över en större väg, men sen är det enbart natur så långt ögat når.

Det första vi stötte på var en gammal kiosk, eller liknande, som vart igenbommad sedan länge.

Vi gick rakt igenom buskarna bakom kiosken och hamnade i en mindre skreva. Vi konstaterade snart att vi inte kom så långt där utan gick upp och tillbaka, valde en annan väg istället. Men vi hann se både mycket toapapper och kaniner…

Ödehus

En bit längre fram hittade vi ännu ett ödehus, som man tydligen använder som fikaställe eller liknande. Det stod bord och stolar inne, och man hade sopat golvet på något ställe.

Brant och stenigt

På sina ställen var det ganska brant, självklart valde vi inte enbart stigar att gå på, utan gick närmsta vägen ner…Chillie hade lättare att gå uppför än nerför, så Dan fick bära henne mellan varven. Tur hon är så liten…

Leta cacher

Vi kom på när vi var i ravinen att vi kunde leta lite geocacher, det har vi inte gjort alls sen vi kom hit. Sagt och gjort, men det visade sig endast finnas en enda i hela området. I närheten av där vi började… Vi hade redan gått förbi den, troligen väldigt nära också. Så vi styrde tillbaka och började leta. Och vi hittade den.

Det finns mängder av cacher häromkring, men de är ganska långt bort från campingen. Så att leta ”till fots” är ganska omständligt, vi hade behövt åka iväg en bit. Utmed vattnet finns det mängder, men det är på andra sidan Santa Pola. Vi får se hur vi gör framöver. De som finns i stan kan vi i alla fall ta när vi ändå är ute och går. //Jeanette

2 reaktioner på ”Ravinen

  1. Pingback: Den gungande bilen – Ritzéns Digitala Livsstil

  2. Pingback: Vad tycker vi om Santa Pola? – Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.