Den gungande bilen

”Man blir ju rent sjösjuk”. Jo, det gungar friskt i bilen nu. Spanien har tydligen drabbats av ett lågtryck och stora delar är numera snöbeklädda. Dock inte Santa Pola. Men vädret är onekligen vinteraktigt även här hos oss. Det blåser kraftigt och har nu regnat till och från i två dagar. Vi är ändå glada att vi slipper skotta snö…

Hunden vill inte gå ut, vi vill inte gå ut. Trots det måste vi ut lite i alla fall. Men inte mer än nödvändigt just nu. Vi läser om trafikkaos på många platser, folk har blivit insnöade och strömmen har gått på flera håll. För oss är det inte jobbigare än att just bilen gungar i vinden. Vi har fått stänga takluckorna och vinter täcket för framrutan blåste av.

(bilden är tagen i Sverige, men täcket är detsamma)

Tur vi har ett jalusi invändigt. Just nu är vi glada för att vi inte har ett tält ute, som många andra. Det går illa åt dem just nu, och flera vindskydd har fått sätta livet till i vinden. Det är inte första gången det blåser såhär kraftigt, men det är lite påfrestande ändå. Främst att vakna mitt i natten av att bilen gungar och att regnet piskar mot taket.

Samtidigt är det ganska skönt att bli gungad till söms också… Vi har ju inga stödben på bilen och eftersom den är så pass hög, känns det kanske mer än annars.

Latmasken

Vi brukar alltid kunna hitta någon tid under dagen som det är så pass okej väder att faktiskt ta sig ut på en promenad, men just idag har vi hoppat över det helt. Temperaturen har legat runt 8 grader, och det är blött överallt. Dan har gått ner till macken, strax utanför campingen för att handla lite frukt och bröd bara.

Det blir en del film och serie-tittande, liggandes i sängen istället. Vi hoppas såklart på bättre väder snart igen. Det var fint för några dagar sedan, och vi kunde sitta ute hela eftermiddagen hos grannarna. Sen behöver man kanske ha lite bakslag för att verkligen uppskatta solen när den väl kommer tillbaka.

Men efter två trista dagar längtar vi redan ut i solen igen. Även om det inte är så varmt, så är det ändå skönt att kunna gå i solen, eller bara dricka kaffet utomhus. Det blir ljudböcker, dataspelande och målande utöver arbetet just nu. Ingen motion alls, tyvärr. Vi längtar redan tillbaka till vår nyupptäckta ravin, många vägar finns det att utforska. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.