Det nya året 2021

Eftersom det är ett helt oskrivet blad, så kan man lika gärna bestämma att det blir ett bra nytt år, eller hur?

En tillbakablick på året som gått är på sin plats, tycker jag. Men efter det finns det sen ingen anledning att älta det som varit. Det finns inte längre och är numera bara minnen. För vår del mestadels bra minnen. Sådana som vi tar med oss in i nästa tid som erfarenheter och använder oss av när vi behöver dem.

Vi har fått flera nya insikter och främst då genom att förstå vad vi inte vill. Att gå runt och vara missnöjd över någonting finns det ingen anledning till, så istället får man se till att få det man vill ha framöver, men att ändå leva i nuet. Just nu står vi där vi står, vi har ingen lust att åka för ögonblicket. Eller egentligen vill vi kanske det, men omständigheterna gör att vi får vara stilla ett tag till.

En liten svacka är det just nu, mitt i vintern. Trots att vi har det bra så kryper det lite. Vi gör samma saker om och om igen. Tex. går ut med hunden på promenad på samma ställe varje dag, mer eller mindre. Jag jobbar min halvtid, Dan grejar med spel och musik på datorn. Vi handlar när det behövs, köper gasol när det behövs, tvättar, diskar och städar när det behövs. Dagens stora samtalsämne är just nu, vad ska vi äta ikväll?

Vi är mer inne än ute just nu, vädret är lite väl kyligt, tycker vi. Många filmer har det blivit… vilket har gett oss många skratt, men även nya kunskaper om historien och andra dokumentärer vi sett.

Lära känna nytt

Fördelen med att stå still är att man har tid på sig att utforska omgivningarna ordentligt. Något vi har gjort tycker vi. Såklart finns det mycket mer att se häromkring ändå, men eftersom vi nu har stor bil så är det inte så lätt att nå platserna. Vi har våra el-scootrar och kommer iväg en bit på dem. Men de ställen vi når, har vi redan utforskat. Det är alltid roligt att lära känna en ny plats, även om man inte vill vara där för evigt.

Dramat på stäppen

Branden som härjade här dagen innan nyårsafton släckte man ganska fort. Det visade sig vara ganska lite gräs och buskar som hade brunnit, många av pinjeträden klarade sig helskinnade genom lågorna. Det var heller inget jättestort område som tur var. Vi gick en sväng där igår och kollade, men naturen bestod från början mestadels av sten. Det som brann var egentligen mest gräs.

Ett och annat träd hade fått sätta livet till, men det var fler som hade klarat sig oskadda. Vinden har varit frisk här nu några dagar, och verkar inte avta ännu riktigt. Så det blir inte att vi går jättelångt på dagarna nu, till och med hunden tycker det är kyligt. Men, vi har sol varje dag. Den har en förmåga att värma ändå, även om luften är kylig.

Nu ser vi fram emot vad det nya året har att erbjuda. En del har vi redan bestämt, annat kommer under resans gång. Oavsett vad det blir så blir det alltid till det bästa. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.