Framtidstro

Just nu i väntan på att världen ska lugna ner sig och öppna upp sig igen, får vi helt enkelt finna oss i att vi inte är vidare rörliga. Dagarna går ändå, trots att vi läser att Sverige nu har ett rekordhögt dödstal, över 11 000 personer vilket motsvarar ungefär 0,11% av befolkningen.

I Spanien ligger siffran på drygt 55 000 döda, vilket motsvarar ca 0,12% av befolkningen, som är ca 47 miljoner personer. Vi läser också att smittspridningen har ökat i regionen vi befinner oss i nu efter julhelgen. Såklart, folk bara måste. Här har man nu dragit åt svångremmen ännu mer, restauranger har klappat igen helt och hållet.

Man har fortfarande en del butiker öppna dagtid, men väldigt mycket är också helt stängt. Här finns inget köpcentrum, utan endast mindre butiker. Och det är begränsat antal som gäller överallt. Till och med parken mitt i stan var stängd igår, när vi passerade den. Spritflaskor står överallt, man spritar händerna innan man går in i mataffären, och innan man går ut. Munskydden är obligatoriska som de varit hela tiden.

Våren är här

Efter att ha haft det ganska kyligt ett bra tag nu, tycks värmen äntligen vara på väg tillbaka. Det faller inte ner så mycket på nätterna längre, och dagtid har vi haft runt 20 grader nu ett par dagar. Shortsen har plockats fram igen, även om man får byta kläder under dagens lopp. Det är fortfarande ganska kallt på morgonen och det tar ett tag innan solen hinner värma upp. Typiskt vårväder, skulle jag säga. Går man ut för tidigt i för mycket kläder, blir det svettigt uppåt dagen…

Promenad nere i ravinen

Igår hade vi rasande vind här igen, det rev och slet i Nisse. Han gungade som bara den. Men eftersom vinden låg på från ”rätt” håll så fick vintertäcket på framrutan sitta kvar denna gången. Däremot blåste stolarna omkull…

Drömmarna

I väntan på bättre tider drömmer vi om framtiden. Som vi ofta gör. Vad vi vill göra, hur vi ska göra för att ta oss dit. Just nu är siktet inställt på ny bil som sagt, och vi fokuserar på vilken bil vi vill ha och vilka egenskaper den ska ha. Vi diskuterar fram och tillbaka vad som verkligen är viktigt och vad som inte är det. Vi är medvetna om att det blir en stor förändring, och just nu längtar vi bara efter att få komma igång. Det är väldigt tålamodsprövande, när man inte bara kan slänga sig iväg och fixa det man vill.

Jag är den i den här familjen som alltid haft sämsta tålamodet, men jag måste ju också finna mig i att saker tar tid. Det blir lättare efter hand. Vi har stora delar av året redan utstakade framför oss, vi ser vad vi vill göra och hur vi ska göra det. Mycket kan ändras och inget är skrivet i sten såklart, men i stora drag vet vi vad vi vill just nu. Innan vi kan fortsätta vår resa in i framtiden försöker vi leva så mycket som möjligt i nuet, ta vara på alla små guldkorn som dyker upp under dagarna och njuta så mycket som möjligt av sol och natur.

Återanvändning

Vi har endast en ljusstake med oss, en som vi verkligen tycker om. Den är mycket välanvänd, och tack vare sin tyngd står den stadigt. Men denna ljusstake tycker vi har varit aningens för hög, vi hade hellre haft en lägre. Vår vänliga granne löste problemet åt oss, han sågade helt enkelt av den och monterade ihop den i storleken mindre. Nu passar den mycket bättre in i husbilsvärlden. Tack, kära grannar!

Pyssel

Nu när vi har fått hålla till mycket inomhus har de gamla pennorna och pappren åkt fram igen. Det har blivit en del målande för min del, ihop med ljudböcker. Jag insåg när jag öppnade lådan för ”pyssel” att akvarellfärgerna befinner sig i Sverige. Så det fick bli vanliga färgpennor på akvarellpapper istället…

De var heller inte så många pennor, så jag bestämde mig för att beställa lite fler från Amazon. La en beställning söndag eftermiddag, med lovad leverans torsdagen efter. Dagen efter, måndagen alltså, knackade det på dörren och mina pennor hade kommit… jag behövde inte ens hämta dem i receptionen. Snabba ryck måste jag säga, och vilken service sen. Har aldrig upplevt något liknade i Sverige. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.