Gotteboet

Lördag kväll och vår boplats för helgen är utanför Bengt i Örkelljunga på deras ställplats. Vädret är ganska trist, det har både snöat och regnat idag, så ingen långpromenad för vår del. Tanken var att gå en del i omgivningarna, och Dan sa senast i går kväll att han ville ta en joggingrunda idag. Men icke. Istället blev det en promenad till närliggande gotteboet…

Nu blickar vi framåt

Att begrava en förälder är alltid tufft såklart, men vi tyckte ändå att det blev en fin begravning. Utan dagens restriktioner kanske den hade blivit annorlunda, det kan vi ju inte veta. Men vi valde en borgerlig begravning i kretsen av de närmaste, och barn (jag och min syster) och barnbarn samlades efteråt. Senare under eftermiddagen packade vi ihop och styrde Nisse mot Skåne. Vår nygamla Saab har vi parkerat hos en kompis dit vi återvänder i början på nästa vecka.

Vi har en bokad tid här på måndag morgon för genomgång av vår nya Gullan. Vi hoppas såklart på att allt flyter på som förväntat och att vi under dagen lyckas trycka in alla ägodelar i denna nya minibil…Att gissa sig till hur mycket man faktiskt får plats med är alltid spännande. Vad gör vi om vi inte får plats med allt?

En helg i vila

Jo, vi valde ju att åka tidigare än vi hade behövt egentligen. Vi visste ju att det fanns en ställplats här, och kände väl lite att det var läge för vila och göra ingenting ett par dagar nu. Det har varit full rulle egentligen ända sedan vi lämnade Spanien för nästan 4 veckor sedan. Inte bara fysiskt utan även psykiskt. Vi behövde ett par dagar att landa efter allt som har hänt. Ett dödsfall drar med sig mycket, och än är inte allt gjort. Men nu fick vi några dagars lugn innan bilbytet.

Igår när vi kom hit började vi med varsin Jägermeister-hutt, den så kallade ”färdknäppen”. Den vi tog under vår resa ner till Spanien i höstas, efter att vi kört många mil på en dag. Vi köpte en ny flaska i just Spanien, men glömde att vi hade den i frysen… Igår hittade vi den igen. Våra snapsglas innehåller endast 2 cl, så flaskan varar ganska länge…

Vidare satt vi och pratade hela kvällen om begravningen och det som har varit, och vad som kommer att ske framöver. Våra planer för sommaren och möjligen även kommande vinter. Vår nya bil och jobben som väntar. Ja, ni vet, allt som man pratar om en fredagskväll när vinden viner runt bilen och det är sisådär plus 2 grader utomhus…

Städ-lördag

Egentligen skulle vi storstädat bilen idag, men det blev visst bara delvis… ”Vi ska ju ha någonting att göra imorgon också”… som Dan brukar säga. Vi fick i alla fall slängt ut lite mer skräp och städat köket. Alltid något. Men visst, vi har rensat hårt redan och det mesta är gjort. Sen vill vi kanske inte lämna Nisse i värsta tänkbara skick. Tycker det räcker att han är mer än lovligt skitig på utsidan. Tvätta får köparen göra…

Istället har det blivit ganska lite gjort idag. Det var ju vila vi skulle göra, eller hur? Så ett par nya tvålpåsar har jag lyckats virka, och Dan har lekt med sitt TV-spel. Men sen blev vi ju sugna på ostbågar… Det ligger en mack på andra sidan vägen, så dit går vi och handlar en påse, sa vi.

Men vi kom aldrig fram till macken. Vi hittade Gotteboet på vägen dit, och tänkte att de kanske säljer ostbågar…

Jodå, det gjorde de. Och typ 1000 sorters andra godisar också. Klart vi ska ha varsin godispåse. Bara en liten. Men det fanns inga små… Vi blev löjligt förtjusta över alla dessa godisar, och handlade varsin stor påse med smågodis. Sorter som vi inte sett på många år. Oj, så gott!

Spanien i all ära, men de har minsann inte svenskt smågodis. Vissa saker visste man inte ens att man saknade förrän man stött på dem igen…

Någonting att göra imorgon

Jo, det får bli mer städning imorgon. Vi vill gärna lämna ifrån oss Nisse från hans bästa sida och vi hoppas på uppehåll så vi kan ta ut mattan imorgon och städa av golvet ordentligt. Idag har det antingen snöat eller duggregnat hela dagen, vilket inte har lockat till utomhusaktivitet. Garaget är redan rensat och det får vi såklart städa ur sen när vi tömt det. Men inne kan vi förbereda så mycket som möjligt.

Vi hoppas även kunna gå lite längre imorgon för att se oss omkring. Klart man kan gå även i regn, men det är inte vidare kul. Och är man nu livsnjutare så är man…

I nästa inlägg kommer Gullan visa upp sig från sin bästa sida, hoppas jag… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.