En lägenhet

Att tro att man kan bo i en plåtis på heltid samtidigt som man driver ett måleri, är dömt att misslyckas. Nu trodde vi kanske inte detta heller, vi visste ju att det skulle bli besvärligt med liten bil tillsammans med mycket verktyg och redskap. Även Nisse hade kommit till korta under dessa omständigheter. Redan för flera veckor sedan insåg vi att vi kommer behöva en fast punkt, där vi kan ha alla prylar.

Vi har ju redan inhandlat en personbil just för detta ändamål, men vi har ännu inte hittat den fasta punkten. Personbilen får tillsvidare hysa verktyg, kläder och redskap. Dock är det svårt att få plats med allt även i den. Mitt kontor är minimalt, och det funkar utmärkt när det enda man jobbar med är en dator. Men nu blir det annorlunda. Bokföringen kräver lite mer än bara en dator och det blir helt enkelt mycket knöligt att hysa alla kontorsartiklar.

Skrivaren till exempel finns det inte plats för. Pärmar och papper tar för stor plats, och så vidare. Nej, detta går inte. Vi måste ha ett bättre ställe för företaget.

Extrajobbet

Sedan min mor dog den 5 mars har vi haft fullt upp med att tömma hennes lägenhet. Denna är en hyresrätt och är uppsagd till sista april. Vi har nu kommit ganska långt och det finns plats över för oss att sova i lägenheten just nu. Så vi lånar denna en liten stund. På det sättet slipper vi att åka fram och tillbaka hit för att rensa och städa, samtidigt som vi får bättre plats för våra grejer. En månad går fort och vi kommer inte ta över denna.

På landet

Vi hade hellre valt att bo på landet om det är möjligt, än i en lägenhet. Kanske blir det så, kanske inte. Vi vet inte i dagsläget, men något hoppas vi hitta i alla fall. Eftersom hemstaden är Ljungby och det är här vi jobbar just nu, blir det häromkring vi håller oss till att börja med.

Vi är ju inte direkt kräsna av oss, men ska man bo en längre stund på en plats, då måste man trivas där. Nu har vi inte bott i lägenhet sedan 2004, så bara detta är en omställning. Men visst, vi anpassar oss och finner oss även i det. Lite vilse går vi ibland, och slarvar bort våra saker på den stora ytan… 😂 Och spisen är ju helt klart konstig…. Ingen gasol längre. Det är nu 5 år sedan vi hade en ”vanlig” spis…

Köpa eller hyra?

Hyra, helt klart. Vi är inte redo för ett ägande i dagsläget. Vi måste kunna röra på oss igen. Lite beroendeframkallande är nog friheten att kunna flytta på sig då och då. Kanske väljer vi att stanna länge på en och samma plats, i och med att Europa ser ut som det gör just nu. Men inte så länge att vi vill äga något, det gör det mycket svårare den dagen vi vill röra oss igen. Istället vill vi kunna hyra något under en längre period, kanske ett år. Sen får vi se. Gran Canaria på heltid lockar ju fortfarande…

Gullan då?

Plåtisen är toppen i detta läget, då den är så lätt att hantera jämfört med Nisse. Idag står hon parkerad på gatan utanför lägenheten, endast ytterst lite bredare än bilen framför. Till helgen åker vi en sväng igen och tar paus från arbetet under ett par dagar. Vidare är hon toppen då vi tänkt kunna använda henne för målerijobb längre bort. Har man en fast punkt måste man ju inte ha alla ägodelar i bilen, vilket gör det enklare att få med sig vad man behöver för en veckas jobb eller så, på annan ort.

Istället för permanentboende får hon nu bli fritidsfordon, och där öppnar sig en helt ny värld igen…// Jeanette

En reaktion på ”En lägenhet

  1. Tänkte på privat tex hus ägare som hyr ut rum och tom lägenheter. Hen hel del ska det finnas i Ljungby iaf. Där vid IOGT och uppåt mot Torsgatan, vill jag minnas, Herkulesgatan har funnits innan iaf, det är vid IOGT. Ja! Spännande framtid 😊💪✌️🌞👍

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.