Dubbelt upp

Alla som driver ett eget företag vet att det inte gör sig själv. Det är mycket att tänka på och man vill ju helst göra så rätt som möjligt från början. Om man då samtidigt som man försöker få igång en seriös verksamhet har en lägenhet att tömma och städa, då blir man lite lätt trött…

Veckans arbete

Ja, det har varit arbete hela veckan. Precis hela tiden. Ingen rast och vila här inte. Samtidigt är vi glada för att vi ändå får tillgång till lägenheten just i det här läget, så vi i alla fall slipper åka fram och tillbaka med Gullan. Vi kan hysa mer mat, vi har ett större kylskåp och måste inte handla varannan dag till exempel. Vi kan duscha utan att riva ner någonting, eller slå armbågarna i väggen…Och varmvattnet tar inte slut, vi kan faktiskt stå under rinnande vatten en stund. Det var länge sedan sist…

Men att tömma en lägenhet betyder också att saker tas bort från den. Som till exempel alla tallrikarna, köksredskapen, soffan osv. Inga problem för oss eftersom vi har alla redskap med oss i Gullan. Bara det att om vi nu vill ut och åka, vilket vi hade tänkt att göra nu, så är helt plötsligt sakerna inte på plats längre… Bära tillbaka då. Och sedan bära in igen när vi kommer tillbaka… Redan nu inser vi att vi måste ha dubbla uppsättningar av allting om vi ska bosätta oss i ett hus.

För som det är just nu har vi burit in en av madrasserna från bilen, våra sängkläder med täcken och kuddar, köksredskap, bestick, grytor, datorer, handdukar, lite kläder och toaprylarna. Saker vi använder dagligen. Även prylar från skafferiet, som till exempel soyan och lite kryddor, då köket i lägenheten nu är helt rensat. Alltså behöver vi sådant med när vi vill laga mat…

Phu, vilket stök

Självklart skulle vi ju kunna stanna kvar här tills dess att vi är helt färdiga. Men det har vi ingen lust med. Nu är det påskhelg och vi vill vara lite lediga med. Och där kommer Gullan in i bilden. Nu vill vi åka iväg, träffa lite familj utomhus och bara göra ingenting ett par dagar. Så det är bara att börja bära ut prylarna igen och se glad ut…😀

Produktiv vecka

Förutom arbetet med lägenheten har Dan varit produktiv på sitt håll. Han har varit hos samma kund hela veckan, pratat med folk och skapat en ny Facebook-sida till firman. Han har även fått hem sina nya visitkort. Det gäller att vara om sig och kring sig om man vill synas och höras, eller vad säger man? Men det krävs såklart lite marknadsföring för att hitta jobben och nå ut till så många som möjligt.

Ny sida

Och jag har försökt skapa en ny sida här på ritzens.com som handlar om just måleriet. Den är inte riktigt klar ännu och jag inser att jag behöver finslipa lite till innan den lanseras. Men den kommer… Vi ska såklart inte klaga eftersom vi har haft det väldigt lugnt och skönt under i stort sett hela vintern i Santa Pola. Och faktum är att det är riktigt roligt att få komma igång och göra någonting vettigt igen efter alla turer med bilar och dödsfall och annat knöligt vi har upplevt. Men nu får det bli en aning ledighet igen, bara ett par dagar. Sen är det back to business igen…// Jeanette

En reaktion på ”Dubbelt upp

  1. Lite som det judiska köket. Det har två uppsättningar av köksredskap. Ett med mjölk produkter och ett utan, nåt sådant för att kunna äta olika utan att blanda. Såg ett program för några år sedan, röda handtag och blåa handtag 😊 för att ha koll. Det lutar nog åt kontor i ett rum eller lägenhet, vill jag tro också framåt, men men det blir bra är jag säker på. Häftigt namn på firman också 😎 coolt. 🌞👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.