Husletande

För många år sedan sålde vi ett hus på landet för att vi ville hellre bo i stan vid det tillfället. När vi sålde fanns inget hus som vi ville köpa, vilket gjorde att vi tillfälligt fick bo i lägenhet. Just då kände vi någon som fixade en lägenhet lite snabbt och lätt. Bara att flytta in i väntan på ”rätt hus” att köpa. Den gången tog det ca 1 år innan vi hittade rätt hus.

Nu står vi lite i samma situation igen. Vi har ju Gullan, så bostadslösa blir vi ju inte såklart. Men att hitta ett hus lite snabbt och lätt, det var visst lättare sagt än gjort… Det är nu lite mer än 5 år sedan vi sålde vår villa och den 1 maj är det exakt 5 år sedan vi flyttade till vår husvagn. Vi har alltså bott på hjul sedan dess.

Skillnad på Nisse och Gullan

Idag ligger det ett vitt täcke utanför. Visserligen skiner solen så det smälter säkert fort. Men det är helt klart kallt. Så vi är tacksamma för att faktiskt slippa sova i Gullan just nu. Inte för att det är kallt i henne, men mer för att så fort vi öppnar dörren blir det kallt fort. Och med hund så blir det att man öppnar dörren det första man gör på morgonen, för hon vill gå ut. Där var Nisse bättre eftersom dörren var betydligt mindre. Gullans dörr är ju enorm och även om man är försiktig så kommer det in mycket kalluft när man öppnar.

Samtidigt så går temperaturen upp ganska fort igen i Gullan, eftersom pannan är en Truma luftburen. Värmen blåses ut ganska fort, till skillnad mot Nisses Alde vattenburen. Det tog ganska lång tid att få upp värmen om det hade varit utkylt. Sen var det ju större utrymme att värma med såklart. Truma pannan upplever vi som ojämn, medan Alde pannan gav en jämn värme, men betydligt långsammare.

Nu var det någon minusgrad förra helgen vi var ute med Gullan, och vi märkte inte det förrän vi öppnade dörren på morgonen. Så lite kyla klarar hon ju uppenbarligen bra. Det drar heller inte från bakdörrarna, något vi nästan hade väntat oss. Vi har förberett med fleece-filt och klämmor för säkerhets skull. Men har ännu inte upplevt att vi behöver det just för dragets skull. Däremot var det ganska bra att ha en filt vid bakdörrarna när man öppnade dem, för att slippa all kalluft rakt in i bilen.

Jobbig vecka

Veckan som gått har inneburit jobb och jobb. Dels med måleriet, där vi båda nu är i full gång. Dels med lägenheten som nu snart är helt städad. Vidare är det nya jobb som ska kollas in, så vi har fått åka runt lite på kvällarna. Sen har vi kikat på hus, pratat med folk, fått tips om lediga bostäder och kollat upp dessa. Fixat till loggan på fakturorna, jobbat med hemsida, fakturerat och konstaterat att vi verkligen behöver ett riktigt kontor… och gott om plats för alla måleri-prylarna…

Tapetserarjobb

Vi pratade om ifall vi skulle åka en tur med Gullan i helgen, men känner att vi behöver ta det lite lugnt just nu. Och vänta in något bättre väder så vi kan hålla till mer utomhus.

I väntan på huset

Vi har kollat på flera bostäder, varav ett hus verkligen lockar. Det ligger på landet, har 4 rum och kök och trädgård. En bit ifrån vägen gör att det inte går någon trafik precis intill. Stor gårdsplan med gott om plats både för Gullan och personbilen. Det kunde inte vara bättre för oss. Nu väntar vi bara på att ägaren också tycker det blir bra att faktiskt hyra ut detta till oss. Med tanke på att det kom så hastigt på för honom, vet vi ännu inte säkert att vi verkligen får hyra det.

Huset är i behov av renovering, eller mest tapeter på väggarna faktiskt. Vilket vi gladeligen sätter dit själva… Vi håller tummarna för att detta blir vårt framtida hem.

Letande

Det tar ganska lång tid att leta efter möjliga bostäder, och att hitta någonting som man kan få tillgång till direkt är heller inte det lättaste. Visst finns det en och annan lägenhet ledig just nu, men de är små och helst vill vi inte flytta mer än en gång. Vi har prylar drällandes i två olika förråd just nu, samt i bilen och även i denna tillfälliga lägenhet. Vidare har vi just köpt en soffa och två fåtöljer med…som fortfarande står kvar hos sin gamla ägare.

Ibland är det en nackdel att vara spontan, vi vill att saker och ting ska ske på en gång, inte sen. De flesta människor vill hellre planera… Jag hittade en soffa på blocket, ringde ägaren, åkte och tittade och köpte den tvärt. Inget funderande här inte. Men sen var det ju det här med platsen då…

Nåja, allting löser sig alltid till det bästa. Just detta huset vi hittat passar oss så perfekt, och vi håller verkligen tummarna för att ägaren låter oss hyra det. Om inte, då får vi leta vidare igen. // Jeanette

En reaktion på ”Husletande

  1. Jag såg på Dans Fb och delade den. Häftigt att det finns lite små lägenheter lediga. Det låter som det blir de på landet och ordna till de lite på väggarna, super bra deal. Tiden går snabbt för att åka runt och titta så, ett par timmar försvinner snabbt. Vädret är riktigt jobbigt med så här mycket vinter istället för sommar i April. Film söndag såg det ut som. Händer mycket 💪✌️👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.