Ny boplats

Att fära runt med husbil ger ju ofta nya boplatser, ibland varje natt. Men nu har vi stått stilla i flera veckor med Gullan, även om hon då och då har fått tjäna som tjänstebil. Bilen har rullat en del, men det är nu snart 2 veckor sedan vi faktiskt sov i henne. Vi har sovit på varsin madrass på golvet i mammas lägenhet istället.

I början på veckan blev det klart med vår framtida hyresvärd att vi får lov att hyra ett hus istället. Huset vi ville ha…

Fråga först

Bilden är tagen av Dan på huset när vi tittade på det. Vi har inte frågat hyresvärden om det är okej att visa upp det, så därför har jag klippt ner bilden och gjort den något oskarp. Men man ser ändå att det ligger enskilt med öppna vyer runt omkring. Om det är okej med hyresvärden kommer jag ta fler bilder så småningom.

1 Maj

Vi får tillträde till uthus innan, men det är först 1 maj vi kan flytta in i huset. Eftersom vi har möbler i lägenheten, och denna är uppsagd, behöver vi flytta dem innan den 1 maj. Allt ska ske 1 maj… Nåja, som sagt, vi får tillträde till uthus där vi kan ställa lite skrymmande möbler så länge. Vår soffa som vi köpt till exempel.

Bilden är tagen från annonsen på blocket, vi ska hämta soffa och 2 fåtöljer till helgen och flytta dem till huset. Vidare blir det några skrymmande möbler som jag just nu håller på att måla om. Jag gillar ju att pyssla med lite allt möjligt, och här såg jag min chans igen.

Lite trix med att helt plötsligt börja tänka på vad man behöver för möbler, när man bott på hjul så länge. Men det löser sig det med.

Ett kontor

Något vi saknar kraftigt just nu så är det ett riktigt kontor. Att driva ett företag kräver mycket pappersarbete och just nu dräller vi papper över hela köksbordet. Jobben trillar in ett efter ett, och vi behöver planera och strukturera upp hur saker ska göras och i vilken ordning. Som målare är man väderberoende när det kommer till utomhusmålning, och nybörjare som vi är så måste vi försöka planera så gott det går. Allt är nytt (ja, inte själva målningen då 😊) vad gäller ROT-avdrag, räkna på jobb, planera hur lång tid allting tar och så vidare. En spännande utmaning.

Kika gärna in på vår nya sida, boka en målare. Sidan finns i menyn tillsammans med de andra sidorna på ritzens.com.

Det är mycket nytt nu igen, vilket vi gillar. Självklart blir väl detta med slentrian så småningom, som allt annat. Men just nu är vi taggade till tusen att få rå oss själva med eget företag, bestämma över när ringklockan ska ringa (ja, nu ringer den igen….). Samtidigt kommer vi inte glömma bort vår Gullan. Tvärtom så längtar vi redan efter att få packa bilen och ge oss iväg en tur över helgerna framöver. Även det blir ju en ny erfarenhet, och jag tror att vi kommer uppskatta dessa turer betydligt mer när vi inte bor i bilen på heltid längre.

Ett nytt kapitel

Just förändringen i livet är det som triggar oss. Att få göra nya saker hela tiden. Nu har vi testat att bo på heltid i husbil, drygt ett år. Innan dess 4 år i husvagn. 2 olika lägenheter på Gran Canaria, bo på camping i Spanien en vinter. Bott i villa har vi ju gjort tidigare, men vi har aldrig hyrt ett torp på landet innan. Vi har heller aldrig använt husbilen som fritidsfordon, vilket även det blir ett nytt kapitel. Och företaget är relativt nytt för oss, det tar såklart ett tag att bli varm i kläderna.

Den bästa tiden är nu

Eftersom våren är i antågande, ser jag detta som den absolut bästa tiden för förändring. Att få flytta ut på landet samtidigt som det börjar grönska i trädgården, kan det bli bättre? Att få känna värmen komma tillbaka, kunna sitta ute igen. Vi ser verkligen fram emot ”vårt” nya hus nu. // Jeanette

3 reaktioner på ”Ny boplats

  1. Så härligt att få bo på landet. Roligt när det händer saker i ens liv och hos er har det hänt en hel del. Att bo i husbilen permanent har aldrig intresserat mig/oss, men vi bor ju bra vid sjön. Nu börjar det dra i restarmen igen, vi har varit väldigt stillasittande i år och det är vi inte vana vid. Så spännande att få plocka upp allt som ni har haft nerpackat och att få ett fast boende är inte fel. Tur att ni fått tag i ett top att hyra ser fram emot bilder. Önskar er all lycka till.

    Gilla

  2. Ja! Härlig tider. Så ska en slipsten dras 😊 ibland kan det vara bättre att inte säga något förrän det är klart, så ingen person kan störa och liksom få tillfället förstört. Snälla perso er runt er nu när det fungerar. Jätte häftigt 😎

    Gilla

  3. Pingback: En vecka kvar – Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.