En vecka kvar

Den 30 mars flyttade vi in lite provisoriskt i mammas lägenhet, för att kunna jobba ordentligt med firman och även ha nära till allt som behövde göras här. Vi är nu helt klara med städning och tömning, och väntar nu bara på att få flytta in i vårt nya hus. Om en vecka är det dags. Det har snart gått en hel månad, och det har blivit dåligt med tid för utflykter med Gullan.

Förra helgen fick vi tillgång till förråd ute på gården vi ska flytta till, och körde ut de tunga möblerna dit. Det ekar rätt bra i lägenheten nu, och vi rör oss försiktigt eftersom allting är skrubbat och skurat vid det här laget. Såklart får man ändå torka av vissa delar igen, som kök och toalett. Men vi tillbringar inte hela dagarna här, utan är ute på jobb. Kvällarna tillbringar vi vid det enda bordet vi har kvar här, eller i de två fåtöljerna med datorn på ett litet bord framför.

Vi sover på varsin madrass på golvet, och har nu konstaterat att det visst funkar, men vi längtar båda efter en ”riktig säng” nu. Under vår husbilstid och även under husvagns tiden har vi sovit på smalare sängar. I 5 år då alltså… Nu vill vi ha en stor säng igen, eller i alla fall en normalhög säng, inte krypa runt på golvet. Men Chillie tycker det är smidigt, hon behöver ju inte hoppa alls…

Husbilslivet

Den här tiden har det som sagt blivit dåligt med utflykter med Gullan, men vi hoppas kunna komma ikapp ganska fort nu när våren visar sig. Klart vi vill ut och åka, även om det bara blir kortare turer. Men som det är just nu har vi inte tillgång till våra ägodelar riktigt än, vilket gör att vi har fått bära in mycket från husbilen till lägenheten. Så en kort tur just nu är väldigt knölig, då måste allt bäras ut igen, för endast en natt eller två.

Att få ett hus gör att vi kommer kunna ha dubbla uppsättningar av allt vi vill ha med oss i bilen, och alltså inte behöva bära ut grejer när vi vill iväg. Var sak får ha sin plats i bilen och i huset. Då står bilen resklar hela tiden, man behöver bara fylla på vatten och kylen när det är dags att ge sig iväg. Något vi ser fram emot, framförallt under sommaren.

Platsen vi ska bo på har en stor grusplan utanför huset, vilket gör att där finns gott om plats både för Gullan och vår personbil. Dock finns det inget garage just där som hon passar i, men jag tänker att en husbil överlever väl utomhus? Åtminstone gick det bra när vi bodde permanent i Nisse, han fick ju aldrig stå inomhus. Om vi tänker åka med bilen under vintern är inget vi har funderat över nu. Det får vi se då. Nu är det sommaren som är i antågande, och då kommer vi definitivt åka runt i Sverige. Men först blir det flytt…// Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.