Renovera möbler

Att pyssla är helt klart min grej. Ibland blir det virkade grytlappar, ibland en akvarelltavla. Eller som nu, fixa till lite gamla möbler istället för att slänga och köpa nytt. Visst, nya möbler är såklart fint det med, men jag gillar att återanvända så mycket det går. Ibland önskar man sig något nytt, men lika ofta kan det fungera med lite ny färg bara.

Vi har inte sparat vidare mycket möbler sedan vi sist bodde i villa. En sängram utan madrasser, 6 stolar, en kristallkrona och ett par golvlampor. En gammal kista som innehåller ”värdepapper” i form av bland annat fotografier och Dans gesällbrev.

Så nu blev det till att tänka till igen. Vad behöver vi på torpet? Vad får vi plats med egentligen? När vi tittade på huset tyckte vi att det var stort, allt är ju stort i vår värld just nu. Men egentligen är det ett litet hus, där rummen i verkligheten inte rymmer massa möbler. Men såklart, något ska vi nog få in. Möblerna jag har målat om är arvegods från min mor, min syster och min kusin.

De mörka handtagen tyckte jag inte passade ihop med svart färg. Men istället för att måla handtagen eller byta ut dem, valde jag att slipa dem. Tyckte de blev ganska fräsiga.

Sitsarna till stolarna går att klä om, möjligen ett framtida projekt om jag hittar något fint tyg framöver. Just nu får de duga som de är. Möblerna kommer åter till användning på torpet. Det som är skräp för den ene är guld för den andre, eller hur är det man säger? // Jeanette

En reaktion på ”Renovera möbler

  1. Det ser nytt ut, snyggt. Tänkte mera på tex soffan men den var nog ett fint köp 😊 jaha ett torp ja, ja blir nog mysigt där. Från skräp till guld 😀 det blir bra det. Silver och guld om att tala och tiga 😊 det kanske finns fler. Roligt med en bas i tillvaron iaf. 😎 // Boris.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.