På torpet

Idag för exakt fem år sedan, det vill säga den 1:a Maj-2016, flyttade vi in i vår husvagn permanent. Sedan dess har vi bott på hjul, med undantag av senaste månaden då vi bodde i lägenhet i stan. Ja, och så undantaget tiden på Gran Canaria med, eftersom vi där bodde i två olika lägenheter. Men nu har vi då äntligen fått tillträde till vårt nya hus.

Flyttlasset gick i onsdags och vi höll på exakt hela dagen. Vi fick hämta våra pinaler som befann sig hos mina svärföräldrar och vi fyllde ett släp helt och hållet. Ändå står det kvar några stolar och lite annat småplock som vi inte fick med. När vi hade lastat av det släpet var det bara att åka in till stan igen, och lasta resten som fanns i lägenheten. Dock har vi ytterligare grejer som står i ett förråd i stan, som vi inte fick med. Saker som vi hade i Nisse och som sedan inte fick plats i Gullan.

Omställning

Från att ha bott så litet med så få ägodelar, till att nu fått ett helt hus att röra sig i, det är en omställning. Vi har knappast problem med att fylla utrymmena här, eftersom vi fått ärva en del möbler, sparat något sedan tidigare och sen köpt en soffa billigt på Blocket. Inte för att jag räknade kartongerna, men de var ganska många och de innehöll allt annat som inte är just möbler. Vi kommer upptäcka efter hand vad vi saknar, men det mesta finns nog redan.

Bor man i husbil har man inget behov av en torkvinda till tvätten, till exempel. Där räcker det med ett hopfällbart torkställ, och som vi har haft, en tvättlina att spänna mellan två träd. Nu känns det mer väsentligt med en riktig torkvinda eftersom vi har stor trädgård och en egen tvättmaskin.

Grillen

Vår grill har varit mycket frekvent använd tidigare, och det var en av sakerna vi fick offra när vi bytte från husvagn på fast plats, till husbil. Den fick helt enkelt inte plats, utan hamnade även den i förrådet. I Gullan har vi endast en liten gasolgrill. Men nu hittade vi den igen, och den nyttjades direkt första kvällen, då vi även bjöd in vår nya hyresvärd på en korv.

Fördelar

En hel del skulle jag säga. Stor trädgård, Chillie är världens lyckligaste hund som nu får springa fritt runt huset. Och hon springer, kan jag lova. Nästan varje gång hon kommer ut. Stora ytor även inomhus. Kåken har 4 rum och kök, varav vi endast nyttjar 2 rum just nu. Hela övervåningen står än så länge tom, då det saknas tapeter där. Tur det bor målare här nu…

Tystnaden. Visserligen bor vi granne med bondgård, och även i ladugården som tillhör huset bor det djur, men de är inte vidare störande. Herr-kossorna på ”vår” gård och dam-kossorna hos grannen som även är vår hyresvärd. Flugorna de för med sig är väl mindre önskvärda, men så är det ju på landet.

Vidare har vi gångavstånd till byns egna Café, Sussies Café i Flattinge, som är kända för sin ostkaka. Har man aldrig varit där kan jag lätt rekommendera en utflykt dit, fantastiskt fin mat och fika. Vi provgick sträckan dit igår kväll för att få middagen serverad. Bilden under tog jag på vägen hem.

Till vänster om huset i bild ser man lite av sjön, men jag misstänker att grönskan kommer ta bort utsikten framöver. Vi har ännu inte varit nere vid sjön, men får såklart ta en tur i omgivningarna här framöver. Några hundra meter är det nog dit i alla fall. Lämpligt nog har vi en väg bakom huset som leder dit.

Till höger i bild syns några av stugorna som grannarna hyr ut under namnet Flattinge Bed & Breakfast. Det är en ganska stor verksamhet som vi hoppas kommer igång bättre denna sommaren, att turister verkligen vågar sig hit. Naturen är helt fantastisk här.

Solnedgången

Solen går ner rakt ut från vägen som leder in till huset. Alltså har vi första parkett uppe på balkongen. Eller ute på verandan med för den delen. Att fota solen funkar sådär med min mobilkamera, men jag gjorde ett tappert försök i går kväll i alla fall.

Trivs redan

Flattinge ligger inte långt ifrån Toftaholm där vi då bott tidigare i vår husvagn. Vi gillar landet, och trivs bra här en bit ifrån stan. Vi gillar närheten till sjön, och uppskattar verkligen rådjuren som spatserar över gräsmattan eller hararna som hoppar utmed vägen. Nu längtar vi efter grönskan och värmen, så vi verkligen kan utnyttja vår trädgård till max. // Jeanette

2 reaktioner på ”På torpet

  1. Det verkar som ni verkligen kommer att trivas där. Ja flugorna trivs säkert enormt bra. Chillie stor trivs jätte roligt 😀 mycket bra ✌️👍

    Gilla

  2. Vilket härligt hus ni lyckats få tag i. Jag skulle nog aldrig klara av att bo i husbilen hela tiden. Jag vill ha att göra, som att påta i trädgården, väva, sy och måla. En fast plats behöver jag ,men trivs jättebra i husbilen också. Ni kommer säkert att trivas bra där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.