Renovering

Att renovera hus har alltid varit ett nöje, såklart om man är i måleribranschen. Men även privat tycker vi det är kul att förnya och fixa till. Nu har vi ju inte haft möjlighet till det på flera år, då vi bott i husvagn och husbil. Inte mycket att renovera där, liksom. Men vi byggde en altan vid vår husvagn i alla fall…

Nu har vi fått möjligheten att sätta tänderna i ett projekt igen, denna gången på vårt eget torp. Eftersom vi inte äger fastigheten har vi kommit överens med hyresvärden om vad som behöver göras. Hela övervåningen saknade tapeter när vi flyttade in, något vi var helt medvetna om från början. Vi kom överens om att vi bor på bottenplan under tiden vi tapetserar de två rummen uppe, plus hallen uppe och nere.

Så nu har det blivit dags att ta tag i detta. Det är ju ett projekt som kommer ta en stund att färdigställa, då vi inte har hela dagarna på oss men heller ingen tidspress när det ska vara klart. Det får bli lite då och då. Idag är en sådan dag, jag jobbar hemma och Dan jobbar borta…

Ingen TV

Vi kom ju på att vi inte hade någon TV heller. När vi flyttade till husbilen förra vintern sålde vi vår stora TV och behöll den lilla som fanns i husvagnen. Denna har sedan dess hängt med i Nisse, men fick inte plats i Gullan. Därför åkte den ner i ett förråd när vi kom hem från Spanien. Vi brukar följa vissa serier som Farmen eller Robinsson, men har enbart tittat på datorn i husbilarna.

Nu kände vi att det var dags för en ny TV när vi nu har ett stort rum med stora möbler. Kändes lite ynkligt att ställa en mini husvagns TV där borta…

Ingen TV-antenn

Jo, det finns en på taket, men det finns däremot ingen sladd in i det rummet TV:n står i. Tidigare har man använt rummet som vi nu har som sovrum, till TV-rum. Så ingen antenn för vår del. Tur att maskinerna är smarta idag, så man inte behöver antenn längre. Vi har ju vårt mobila bredband och kan se allting den vägen istället. Inga sladdar här inte. Fiffigt.

Vi provtittade igår kväll, och det kändes helt klart lyxigt att kunna se på en stor skärm istället för en pytteliten laptop-skärm.

Plats för Gullan

Tomten vi bor på är stor, och här finns gott om plats för bilar. Vi har även möjlighet att tvätta bilen (utan kemikalier) men med högtryckstvätt. Perfekt att slippa åka till stan varje gång bilen blir smutsig. Typ ofta.

Gullan har fått sin egen plats att stå på utanför trädgården, och man ser henne tydligt genom dörren.

Bomärket

En gång i tiden kallade Dan och jag oss för Team Du & Jag. Tex. om vi spelar spel mot andra eller är i lag av någon anledning. Detta har följt med oss i snart 20 år, och för några år sedan tillverkade Dans pappa en skylt åt oss med just den texten. Denna skylt har blivit vårt bomärke, den hade en plats utanför vårt förtält på campingen. Nu hittade vi skylten igen och hängde såklart upp den direkt.

Upplysningsvis så dog batteriet i skruvdragaren, och då passade jag på att ta första bilden… En hel del av våra saker har många år på nacken, och just skruvdragaren är en av dessa. Den fungerar, men batterierna är lite lätt trötta… Men som synes hade vi ett batteri till. 😉 // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.