Ledig helg

Första tanken var att åka iväg med Gullan över långhelgen, men sen ändrade vi oss. Väderprognosen hotar med regn nästan överallt, och vi har uppenbarligen blivit solskensåkare nu för tiden. Lite som att vi är solskensgolfare och solskenscyklare med… Varför blöta ner sig om man inte måste, liksom?

Att bo i husbil innebär att man får ta vädret som det kommer. Man kan ha ut markisen om vädret tillåter, annars får man låta bli. Men att åka plåtis och inte kunna vara ute, det är ganska stor skillnad mot att åka Niesmann. Där var det inga problem att sitta inomhus hela dagarna om vi behövde. Gullan har lite mindre plats att vara på, och då vill man gärna kunna vara ute så mycket som möjligt. Så nej, vi valde att stanna hemma även den här helgen.

Tvätta och måla

Vi har ägnat första lediga dagen åt att sitta i solen och njuta av maten, tvätta valda delar av huset och måla lister på övervåningen inför tapetsering. Renoveringen går sakta framåt och vi kommer nu beställa nya tapeter. Huset vi hyr har sett sina bästa dagar, och det behövs underhåll både här och där. Men bara lite vatten och såpa gjorde underverk på vår veranda, där vi gärna tillbringar tid i två plaststolar…

Trädgården

Det är en ganska stor trädgård till huset, och det finns en hel del träd. Vi har även en syrenhäck utmed vägen, vilken jag gissar ger lila blommor så småningom. Träden blommar även de för fullt, och gissningsvis är det körsbärsträd. Ett antal av dessa står lite här och där, och det ska bli spännande att se om de ger frukt. Och om de överhuvudtaget är fruktträd… Hur som helst är de väldigt fina att titta på just nu.

Blommor

Jag gillar blommor, men har ännu inte hunnit skaffa särskilt många. Två amplar och några mindre blommor att plantera i krukor utomhus. Jag hittade en paprika som nu pryder köksfönstret, och vi har redan skördat två av dessa fina grönsaker. Två kvar på plantan och jag hoppas den ger fler framöver, då just paprika är något vi äter i parti och minut.

Nöjda och glada

Eftersom det inte har regnat vidare hos oss än så länge, passade vi på att tända grillen även i kväll. Så en middag på altanen blev det, medan vi tittade på regnmolnen som dragit förbi utan att för den skull släppa vatten på oss. Kanske hade vi blivit blöta om vi åkt härifrån, kanske inte. Hur som helst har vi det bra där vi är just nu. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.