Första etappen klar

Att flytta in i ett hus utan tapeter kan ju såklart vara spännande, så till vida att man får nytt och fräscht från början. När tapeterna väl är på plats, vill säga. Nu är första etappen avklarad, hallen uppe, trappan och hallen nere. Många timmars arbete har det blivit, men resultatet är vi helt klart nöjda med. Klart man hade önskat att få till nytt golv samtidigt, men det blir det inte. I alla fall inte nere i hallen.

Bilder före och efter i trappan:

Väggarna målade med spärrfärg

Och bilder före och efter på övervåningen. Den är ännu inte städad och inredd…

Nästa projekt

Vi har ytterligare två rum att fixa till, ett som ska bli sovrum och ett som ska bli Dans musikstudio. När sovrummet är klart flyttar vi upp sängen dit och gör kontor av det nuvarande sovrummet på bottenplan. Många rum att fylla nu helt plötsligt…😁

Jag kan inte påstå att jag gjort allt detta själv, men faktiskt en hel del av det. Dan fick både spackla, slipa och sätta tapeterna i trappan för där var jag för kort i rocken och för orutinerad för att få till det. Men alla snickerierna har jag målat, liksom resterande väggar. Samt spacklat, slipat och tapetserat. Bra träning för mig.

De andra två rummen tar vi efter hand. Vi börjar med sovrummet, och golvläggaren har varit och kikat idag. Ja, där får vi nya golv då de gamla är antingen utrivna eller trasiga. Vi tänker oss heltäckningsmattor, vilket hyresvärden verkade positiv till. Inget är klart med det än, så vi får väl se vad det blir. Tapeter har vi valt i alla fall.

Nya redskap

I ett måleri krävs det en del prylar för att det ska fungera. Vi har fått inhandla två olika ställningar för att kunna nå upp utomhus. Och ibland även inomhus har det visat sig. Dan fick direkt användning för sin lilla ställning på sista jobbet, där det var tapeter som skulle sättas ganska högt upp. Vår saab kan inte riktigt svälja den stora ställningen, så det fick även bli ett släp. Många prylar blir det såhär i början av karriären…😉

Fantastisk utsikt

Vårt nya torp bjuder på fantastisk utsikt över åkrarna häromkring. Vi har en solnedgång som vi ser från verandan, och vi tillbringar alltid en stund varje kväll därute. Chillie springer fritt och njuter av sin frihet varje dag. Vi gillar verkligen vårt nya fynd, torpet. //Jeanette

2 reaktioner på ”Första etappen klar

  1. Det händer massor omkring er, roligt. Mera saker blir nog uppdatering av plast stolarna kan jag tänka mig med snyggt bord kanske också på verandan.
    Nya golv tom fint.
    Värme till vintern dyker upp och ploga vägen, lite tufft jobb. Kanske de ingår på något sätt. Super bra. // Boris.

    Gilla

  2. Pingback: Äntligen klart – Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.