Äntligen klart

Sedan vi flyttade in i vårt hyrda hus har vi titt som tätt lagt några timmar här och några timmar där på att fixa till tapeter och golv i flera utrymmen. Som jag skrivit tidigare blev vi klara med hall och sovrum för ganska länge sedan nu. Men sista rummet har stått tomt. Eller fullt med spackel, färg och tapeter egentligen. Luften gick ur lite när vi hade beställt två stycken heltäckningsmattor, en till detta rummet och en till sovrummet.

Den ena mattan fick vi skicka tillbaka då det var helt fel mått mot vad vi hade beställt, plus att det var hål i den, som jag skrev i länken ovanför. (sovrum) Jag hade påbörjat spackling av väggarna, men sen blev det lagt på is för ett tag.

Nu har vi äntligen fått rätt matta och vi satte fart i helgen igen. Spacklat hade jag gjort och Dan slipade och målade snedtaket samtidigt som jag målade snickerierna och garderobsdörrarna. Söndagen gick åt till att klistra upp tapeterna för min del, samtidigt som Dan åkte på jobb-uppdrag och passade på att köpa lite fler prylar till sin stundande studio.

Fram med traktorn

Återigen fick vår hyresvärd rycka ut med sin traktor för att baxa upp den nya mattan till övervåningen, in genom balkongdörren. Han hjälpte till att få in den i rummet och rulla ut den. Sedan kom golvläggaren igen och hjälpte oss skära till den. Äntligen klart!

Rensat vardagsrummet

Den senaste tiden har vårt vardagsrum varit fullt med musikprylar och högtalare. Nu äntligen har Dan kunnat flytta in i sitt alldeles egna rum med alla sina prylar. Undrar hur länge det dröjer innan han skruvar upp gardinstången…? 😂 Det lär i alla fall inte bli några äggkartonger i taket denna gången, som det var när vi träffades 2001…

Rabies

Tveksamt om vi åker utomlands det närmaste året med hunden, men hur som helst var det nu tre år sedan hon fick sitt rabies-vaccin. Så nu var det dags igen och jag tyckte det var lika bra att fylla på passet, ifall ifall, liksom. Hon fick beröm av veterinären för att hon var så fin och uppförde sig mycket väl. Nåja, hon var väl rädd för att bli lämnad där igen. Sist vi träffade veterinären så blev hon ju inlagd över natten, och det tycktes hon minnas väl.

Hemma-helg

Vi åkte aldrig iväg i helgen, utan tog bara en tur ut till Bolmsö och gick på lite loppis på lördagen. Det var Bolmen-dagen och fullt med folk överallt. Vidare fixade vi med rummet. Gullan ska förberedas för en vecka i Blekinge helgen som kommer, då vi har ett jobb som väntar på oss där. Vi åker dit söndag eftermiddag och hoppas vara färdiga senast lördag. Jobbet består av en sommarstuga med tillhörande gäststuga som ska målas utvändigt.

Vi håller tummarna för att vädret är med oss under veckan, annars får vi åka tillbaka igen. Vi har nämligen ett möte att passa den 15:e här hemma, som vi inte under några omständigheter kan missa. Vad det handlar om framgår efter den 15:e för er som ännu inte vet… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.