Tillbaka på ruta Ett!

Denna veckan har varit mycket aktiv får vi nog säga. Två stycken nya kontrakt är påskrivna, en sommarstuga med tillhörande gäststuga är målad utvändigt av Firma Dan Ritzén och Gullan har rullat runt både i Blekinge och Skåne.

Om vi börjar med jobbet i Trummenäs kommer här lite före och efterbilder. Tack till Lillemor och Karl-Eric för förtroendet, samt trevligt sällskap och god mat. Från Blått till Grått:

Mobila hemmet

Tack vare Gullan har vi kunnat utföra även detta jobbet på ganska långt avstånd hemifrån, och bilen är för oss guld värld i dessa lägen. Absolut inget vi vill vara utan i dagens läge. Så när vi var klara i torsdags så packade vi ihop och tog ledigt helt enkelt. Vi åkte inte vidare långt utan hamnade i Kristianstad. En kvälls diskussion om hur vi skulle göra, och så slog vi till. Idén kom ett par dagar tidigare. Exakt vad det var vi nu shoppade i Kristianstad är inget jag tänker berätta nu…. Sorry. Men jag kan berätta att vi skrev ett kontrakt.

Och ett till…

Japp, idag skrev vi ytterligare ett kontrakt. Denna gången på en husvagn…. Igen.

För att ta det från början, så åkte vi och besökte vår gamla hemmaplan, Ekens husvagnsklubb, för ett par månader sedan. Vi tog Gullan dit och bodde på deras gästparkering över natten. Där och då skulle vi bara hälsa på gamla vänner tänkte vi, men blev tillfrågade om vi ville köpa en husvagn på plats. Ingen tanke som ens slagit oss tidigare. Vi hade sagt upp vår plats i och med att vi köpte Nisse och flyttade förra sommaren.

Men eftersom vi bott på campingen sedan 2013 så tyckte vi det var lite synd att lämna den egentligen. Men vi ville ha husbil så det fick bli så. Men nu dök en ny möjlighet upp, och som bekant gillar vi att vara spontana. Så ganska snabbt bestämde vi att vi köper vagnen om vi kommer överens med säljaren, som för övrigt är tysk.

Vi kom överens

Tyskarna blev glada att slippa plocka ner och forsla bort allt de byggt upp, och vi blev glada för att slippa bygga upp allt en gång till. Win-Win så att säga. Alla blev glada och vi fick lov av styrelsen att komma tillbaka till vår fina pärla utmed Vidöstern. Så nu äger vi tydligen en husvagn igen, med tillhörande tält, altan och extratak(!)

Tysk vagn

Vi har alltså köpt en tysk-reggad vagn som kommer skrivas ut ur Tyskland nu när den byter ägare. Vill vi rulla med vagnen måste vi regga in den i Sverige. Inget vi tror vi kommer göra eftersom den stått still i många år. Och varför skulle vi när vi har en husbil, liksom? Det här blir mer som en sommarstuga. Vagnen tror vi är från 1997, men vi är inte helt säkra än. Hur som helst är den välhållen och vi ställer inga högre krav nu för tiden. Värme och varmvatten är ju trevligt och toa och kök är typiska bra-att-ha grejer. Det har den.

Men det bästa med affären är att hela flytten hit tog ett par timmar och innefattade lite nya möbler i förtältet och sängkläderna, typ. Nu ska vi prov sova vår nya vagn, då morgondagens jobb är här i närheten. Så lite grillat kött och ett glas vin kan vi unna oss nu igen… Alltid har man något att fira, eller hur? Just nu har vi den här utsikten inifrån tältet:

Alltså, tillbaka på ruta ett.

Ja, för när vi började vår resa hamnade vi här på campingen. Året var 2016 när vi flyttade hit permanent och sedan dess har det hänt massor i vårt liv. Har du inte redan läst om allt vi gjort, finns allt på bloggen i arkivet. Än är vi inte klara och har slagit oss till ro. Men man måste tydligen inte alltid bara gå framåt, även bakåt kan ibland ge nya trevliga upplevelser. Vi trivs jättebra på den här lilla klubben och känner oss välkomna tillbaka av alla vi hittills mött. Vi är helt övertygade om att det här är rätt plats för oss på jorden, platsen vi nu kommer hålla hårt i även om vi slår våra lovar lite runtomkring i världen då och då. Platsen vi kan kalla för hemma. // Jeanette

5 reaktioner på ”Tillbaka på ruta Ett!

  1. Andra kontraktet husvagn med tillhörande grejor låter trevligt.
    Å ni vill ha husbilen kvar, med andra ord har Dan skrivit kontrakt med antingen Lööv eller Bygglädjen.

    Gilla

  2. Pingback: Från plåt till plast – Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.