Havsbesök

Inte ofta vi uppehåller oss vid havet, men nu var det dags för ett besök tyckte vi. Veckan som gick använde vi till arbete, som vanligt. Fick mycket gjort och som egenföretagare kan man välja att gå hem lite tidigare inför helgen, vilket vi gjorde.

Så fredag eftermiddag packade vi Gullan och styrde kosan söderut. Vi visste vad vi skulle egentligen, men tog en liten omväg eftersom vi var ute en dag för tidigt. När jag var liten uppehöll sig mina föräldrar på Kolleviks camping utanför Karlshamn varje sommar, så de omgivningarna känner jag väl till. Vi styrde ner i hamnen och besökte Vägga rökeri och köpte nyrökt lax, böckling och rökta räkor. Man förberedde för konsert i hamnen, och det var folk överallt. Inget för oss.

Istället passerade vi campingen som var fullbokad och fortsatte utmed vattnet tills vi hittade en liten båtklubb där det inte var parkeringsförbud. Några andra mindre husbilar fanns på platsen och vi körde in och parkerade ihop med dem. Vi packade en korg med filt, räkor och vin och tog oss en tur ut på klipporna i solskenet.

Vi tyckte vi hittade en fin plats för natten och fick lyssna till vågornas kluckande, vilket var väldigt sövande.

Mera jobb

Lördagen ägnade vi åt att titta på kommande jobb i Trummenäs, där vi ska måla en stuga och en gäststuga. Vi fikade och stannade några timmar medan vi kom överens om vad som skulle göras och när vi troligen kan göra det. Jobbet tar några dagar och vi kommer åka dit med Gullan. Nu håller vi tummarna för att vädret är med oss igen…

Precis intill stugan låg Trummenäs golfklubb, och vi blev genast sugna på att spela golf. Vädret var fint, men tyvärr visade det sig vara tävling på den banan i helgen. Så istället knappade vi in Emmaboda GK på GPS:en och styrde norröver igen. Det skulle visa sig att vi varit på den banan tidigare, för typ 10 år sedan. Även den gången bodde vi över, men hade då en husvagn med oss.

Ställplatsen hade nu blivit en liten camping med drygt 20 platser, kanske 22. Fullt utrustat servicehus med allt man kan tänkas behöva. Vi nyttjade endast latrintömningen… Det fanns även en jättefin badstrand några meter bort från vår plats, där Chillie testade badtemperaturen. Hon tyckte det var varmare än i havet…

Spontanbesök

Vi bokade en tid söndag morgon för en golfrunda och gav oss ut. Då fick vi frågan om vi ville hälsa på vänner från Gran Canaria, ett par som Dan jobbade ihop med när vi var där. Självklart ville vi det. Så efter lunch när vi spelat färdigt och ätit i restaurangen på golfklubben, packade vi ihop och åkte mot Rävemåla.

Vi parkerade på deras uppfart och tillbringade hela söndagseftermiddagen och kvällen hos dem. Vi njöt av god mat och trevligt sällskap. Stannade över natten och syrsor över åkern intill vaggade oss till sömns denna gången. Innan hemfärd bjöds vi på frukost och mätta och glada styrde vi mot Flattinge igen. Tack Ingrid och Stefan för gästfriheten. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.