Den nya tiden

Vi har nu snart bott i hus i en månad, från att tidigare ha bott på hjul i 5 år. Det är en ny tid och en ny erfarenhet. Vi gillar nytt om någon skulle ha missat det…

Tanken var att vi skulle utnyttja Gullan mer än vad vi faktiskt har gjort senaste tiden. Vi tänkte åka ut på helgen och bara slappa och njuta. Men än har vi endast kommit iväg en enda helg och det var nu ganska länge sedan. Det har varit mycket annat som prioriterats, eftersom vi har ett nystartat företag och även ett ofärdigt hus. Vi jobbar ganska mycket, kan man säga. Något vi valt själva och något vi trivs bra med.

Sen måste man även slappa och vila med mellan varven, såklart. Det gäller oss också. Men eftersom vi ägnade 4 månader i Spanien i vintras utan att göra vidare mycket, så känns det helt OK att jobba på lite mer just nu. Vi jobbade en hel del förra sommaren för att sedan kunna njuta av ledigheten i värmen. Nu blev det ju inte riktigt så, som jag tidigare skrivit om. Men vi kom iväg i alla fall, vilket vi inte tror vi gör kommande höst. Istället kommer vi koncentrera oss på vårt företag ett tag nu.

Gullan som firmabil

Jo, hon har fått tjäna som firmabil mellan varven. Ibland behöver vi åka på olika håll, och då får det bli jag som åker husbil. När man inte behöver frakta färg och arbetsredskap så funkar det fint till och från kunden. Vi har även ett utomhusjobb i Mellby framöver, och då passar det utmärkt att faktiskt ta huset med sig. Vi tror vi har ca en veckas jobb där, och det skulle inte fungera att åka fram och tillbaka. Dessutom har Gullan en dragkrok så vi kan hänga på släpet och få med oss ställningarna. Perfekt. Frågan är bara, vem ska vattna blommorna när vi är borta…?

När vi ändå är ute och åker så passar vi på att besöka studentfirande i Halland. Där är det en stor fördel att ha en husbil, man behöver inte åka hem emellan olika saker, utan har med sig vad man behöver istället. Kanske passar vi även på att ta lite ledigt efter att ha målat ett hus utvändigt. Blir det fint väder kanske vi inte åker hem direkt efter, vi får se. Det är fördelen med att vara egen, man bestämmer själv.

Älskar landet

Det är fantastiskt fint här där vi bor nu, som jag påpekat tidigare. Just nu försöker vi lära Chillie att inte springa in i kohagarna. Hon är världens lyckligaste hund när hon får springa fritt och tar långa och många repor runt i trädgården varje dag. Ja, om det inte regnar då förstås… Då vill hon inte gå ut alls. Grillen är välanvänd, den som stått i förråd ett helt år och bara väntat. Här grillar vi även om det regnar.

Cyklisten tillbaka

Dan har ju en riktig racer, dock inte här. Inte alls välanvänd faktiskt. Just nu prioriteras annat, som sagt. Men grannen kom en dag åkandes på sin fantastiskt fina cykel med påhängsmotor, och Dan var bara tvungen att testa denna härliga skapelse. Han tog sig en repa i trädgården… // Jeanette

En reaktion på ”Den nya tiden

  1. Ja vad 😎 måla vid havet. Det kan bli Stockholm, Göteborg och Malmö också wow ja. Verkligen möjligheter ser ja nu med firma och husbil, den nya tiden. Minns Ullared också förra året, en resa med Nisse ”kanske första” vi åt på Max då efter lite shopping på Ljungby Porten 😎 också. Det rullar på 😊 och händer mycket sen bilder från ledighet kan jag tänka mig. Kul att följa här // Boris.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.