Kärt återseende

Att bara jobba och jobba fungerar inte. Man måste vara ledig också och göra ingenting en stund då och då. Som vi just har gjort denna helgen. Solen sken och vi packade Gullan för en tur ut i skogen. Eller, det var det som var tanken i alla fall.

Men planen ändrades, då vi fick veta att våra grannar från Camping Bahia i Spanien skulle träffas här i närheten. Vi blev inbjudna dit vi med. Såklart styrde vi raka vägen dit. Väl framme hoppar deras hund in i vår bil när Dan öppnar passagerardörren och Chillie som sitter i sin bur bältad i baksätet börjar yla och skrika i högan sky. Hon blir överlycklig över detta återseende, det är flera månader sedan vi sågs nu.

Hundarna härjade fritt hela dagen och kvällen och somnade ovaggade båda två sen. De var mycket nöjda över att få träffas igen.

Lata dagen

Själva gjorde vi inte många knop alls. Satt mest och pratade och tog det lugnt. Jätteskönt faktiskt att inte göra något alls. Inga datorer eller telefoner, ingen mejl eller bokföring att tänka på. Bara vara en liten stund. Framåt kvällen kom grillarna fram och vi njöt av gott kött och fisk ihop med kall öl. En riktigt fin middag.

Och campare som vi är alla tre paren, så satt vi ute under en markis hela tiden. Pratade om vad vi har gjort sedan vi sist sågs. Vi hade ju bytt ut Nisse mot Gullan, ett av paren hade bytt bort sin plåtis mot en husvagn istället, och det tredje paret ska byta sin bil mot en med bättre lastvikt. Alltid händer det något. Kunde kanske önskat någon mer grad på termometern, men vi fick tända en brasa så löste sig det med.

Dagen efter

Festen varade ganska sent så vi sov lite längre än vanligt. Efter frukost begav vi oss hemåt och passade på att åka inom en loppis på vägen hem. Fyndade lite småprylar. Funderade på att köpa varsin voffla, men struntade i det. Vi ville åka hem och bara sitta i trädgården i solen istället.

Fast när vi hade ätit lunch tog vi en promenad istället och gick runt lite i byn. Kollade in platsen där man lägger i båtarna i Flåren. Nu har vi ju visserligen ingen båt, men vi tänkte att man kanske kunde fiska där. Det fanns en brygga och en liten pir ut som skulle kunna fungera. Vi gillar verkligen omgivningarna runt vårt hus, mycket sten och mycket åkrar.

Sussies Café

Vi tänkte egentligen gå ner till vår granne, Sussies Café och ta en fika mitt på dagen. Men eftersom det är Mors dag idag, så var det smockfullt med folk där. Bilarna stod parkerade långt utanför själva parkeringen och vad vi kunde se på avstånd så fanns det inte en enda sittplats kvar i trädgården. Det är verkligen ett populärt ställe, och allra helst idag när solen och värmen visat sig från sin bästa sida. Tur vi hade fika hemma…

Vi är mycket nöjda med vår helg. Riktigt roligt att få återse våra Spanienvänner och sol och värme på det. Kul också att äntligen få nyttja Gullan, även om det inte blev så många mil den här gången. Det är mera att komma iväg som är tjusningen, inte hur långt man åker tycker vi.

På´t igen

Imorgon blir det jobb igen, men redan på onsdag ska bilen återigen packas för nästa tur. Då blir det visserligen inte så mycket slappande eftersom vi ska iväg på mer jobb. Men vi kommer tillbringa lite mer än en vecka i bilen, så det ska bli kul att se hur det går. Vi önskar oss fint väder i alla fall… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.