Fluginvasion

Årets kortaste natt kom och gick som den gör varje år. Vi har de sista åren tillbringat midsommarafton på campingen vi tidigare bott på, men så blev det inte i år. Istället valde vi att vara hemma tillsammans med goda vänner. Vi har ju köpt en soffa till vårt uterum, där tanken var att vi skulle kunna sitta ute om kvällarna och njuta av vädret och lugnet. Såhär långt har det blivit sådär, faktiskt.

Någon kväll har vi suttit där ute en stund, men långt ifrån så mycket som vi hade önskat. Vi har flugor överallt, och då menar jag överallt. Inne är det enorma mängder hela tiden, trots att vi inte har dörrarna eller fönstren öppna. Vi går fort ut och in och stänger direkt efter oss. Ändå har vi mängder med flugor inne hela tiden. Men det är ingenting mot mängden utomhus.

Flugfällor

Dessa klisterremsor gör ju något jobb, som synes på bilden. Men de tar endast en bråkdel av mängden vi har inne. Vi har även köpt fällor för utomhusbruk, men de har ännu inte gett något resultat. Istället har vi dessa insekter surrandes och krypandes på oss från morgon till kväll. Sen vaknar de långt före oss på morgonen, och man vaknar av att det kryper flugor i ansiktet.

Midsommarafton

Nu fick vi ändå tillbringa hela eftermiddagen och kvällen på altanen tillsammans med våra gäster. De var förvarnade om att ta med långbyxor… Givetvis hade vi kunnat sitta inomhus, men det vill man inte riktigt heller när vädret är bra. Istället fick vi stå ut med dessa envetna flugor, som verkligen var överallt. Men vi fick tända grillen och äta gott i alla fall.

Som tur var gick flugorna och la sig innan oss, så senare på kvällen blev det lite lättare att vistas utomhus. Vi blev sittandes en bra bit in på natten…

Men att nyttja altanen och vår nya soffa är ingenting vi kommer göra framöver. Vi får hålla oss inomhus, eller åka härifrån helt enkelt.

Trädgårdsmästare

-Finns det en sekatör?

-Jodå, det har vi väl någonstans….Våra gäster ansåg att vi hade en buske som behövde ansas och gick lös på den för att hydda till det värsta. Dock saknade vi en såg, vilket gjorde att jobbet inte blev färdigt…Men busken fick sig ett lyft i alla fall…

Fly fältet

Jag vet att det förekommer överflöd av olika insekter och djur, olika år. Ibland är det getingar, fästingar, möss eller som i år, flugor. Men jag tycker inte om dem, och just nu vill jag inte vara här på landet alls. Visserligen bor vi ganska nära sjön, men inte tillräckligt. Däremot bor vi mycket nära kossor.

Just nu är jag mycket glad för att vi har Gullan, vilket gör att vi kan åka härifrån över helgen i alla fall. Så vi siktar på en golfrunda någonstans i närheten, och hoppas kunna hitta en sjö att övernatta vid istället för i närheten av ko-hagar. Det lär ju finnas flugor överallt, men djuren drar dem ju till sig betydligt mer än vad vatten gör. // Jeanette

2 reaktioner på ”Fluginvasion

  1. Tänkte en runda till med säng himmel, tyg med så små hål i så de inte kommer igenom och som går från taket ner en bit under säng kanten ”håller tätt” romantiskt också 😊 Det finns nog några olika modeller. Tält tak har jag sett som håller tätt uppe indiantält liknande säng himmel, som den kona blir det. Det går att lösa på något sätt iaf 💪✌️🌞👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.