Flykten

Som jag skrev i förra inlägget, så har vi drabbats av fluginvasion här hemma på landet. Det är extrema mängder av dessa flygfä och inget vi gillar vidare. Så vi tog helt enkelt vårt pick och pack och gav oss iväg efter midsommarfirandet i lördags. På med kylskåpet i Gullan och in med lite mat. Allt annat fanns redan i bilen. Ja, förutom golfbagarna då. De fick vi ju med packa in.

Vi letade upp en golfbana 48 km hemifrån och styrde ditåt. Ingen av oss var vidare pigga på att spela i lördags, vi hade trots allt varit uppe halva natten på midsommarafton. Så när vi kom dit parkerade vi på deras parkering och gjorde rätt och slätt ingenting hela eftermiddagen. Vi njöt av att det inte var så mycket flugor, grillade lite kycklingvingar och drack ett glas vin.

#boplats Lanna

Klubben vi valde var Lanna GK vilken har både en korthålsbana och en fullängdare. Dock endast 9 hål, men spelas som 18 från olika tee. Vi nyttjade vårt golfhäfte och spelade för halva priset. (Information till golfspelaren)

Det var lite folk i omlopp, då man även kan spela footgolf på korthålaren, eller pay and play som den också heter. Vi såg ingen med just fotboll, men däremot flera som nyttjade banan med frisbee. Vädret var soligt och ganska varmt, men det blåste en del under lördagen. Så vi parkerade Gullan mot vinden och använde henne som vindskydd. Chillie grävde ner sitt tuggben i sanden vid bilen och blev såhär snygg…

2:a rundan för i år

Vi har ju inte varit alltför aktiva spelare än så länge, men har förhoppningar om att bli bättre på den fronten. Förra gången spelade vi på Rydö GK och där åkte vi bil. Denna gången gick vi istället. Banan var platt och inte så lång, så vi tyckte det var dags att börja öva upp flåset nu. Vi möttes av den här skylten vid banan… Dock inget vi kunde utnyttja, då vi inte ens var nära någon HIO….

Bästa vädret

Vi kunde inte önskat oss bättre väder. Vindstilla, runt 20 grader och helt molnigt. Perfekt förhållande för en fin golfrunda. Vi tyckte vi hade gjort ett riktigt bra val som valde bort flugorna hemma och körde de där milen bara för att få en lugn och skön kväll utanför husbilen med god mat. Och sov gott för att sedan vakna till detta perfekta förhållandet.

Resultatet då?

Jo, lite skavanker blev det visst. Vissa av oss sprider sina bollar ganska friskt om man säger så. Ja, inte jag då alltså, utan mannen på bilden ovanför…😂

Hans spel gick sådär, medans mitt gick långt över förväntan. Riktigt bra faktiskt. Sen fick vi lite blessyrer båda två. Tar man i för mycket kan man stuka ett finger, fick Dan lära sig. Och går man för länge i skor man inte är van vid får man blåsor på hälen, fick jag lära mig…

Förutom det var vi riktigt nöjda med helgen. Alltid roligt att få sova en natt i Gullan, och när vädret är med oss njuter vi för fullt. Vi hoppas på många fler sådana här helger framöver. Nu blir det full rulle på jobbet i veckan, innan vi firar Dans födelsedag på lördag. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.