Boplats Reftele

Efter en intensiv vecka på jobbet, då vi fick planera om lite grann på grund av vädret, så kom då helgen igen. Det har regnat en hel del i veckan som gått, och fredag kväll kom det några skurar samtidigt som vi grillade. Vi valde att äta ute på altanen, men flugorna var extremt jobbiga så vi satt inte ute hela kvällen, tyvärr.

Men under lördagen fick vi strålande solsken och bra värme. Tyvärr är det väder som även flugorna tycker om, vilket gjorde att vi fick stå ut med dessa under Dans födelsedagsmiddag i trädgården.

Det var för varmt att sitta på altanen så vi bar helt sonika ut bord och stolar under ett träd istället. Alla var tappra och höll god min, men jag är ganska säker på att fler än jag retade sig på fluginvasionen… Vi fick oss ett gott skratt i alla fall, när Dan öppnade sin födelsedagspresent: En hemmagjord flugsmäcka i trä 😂

Lämna eländet

Lördag kväll när gästerna hade åkt, åkte vi också och lämnade flygfäna åt sitt öde. Vi styrde kosan några mil västerut och landade i Reftele. Vi hade bokat en morgontid på golfbanan på söndagen, och parkerade på deras parkering under lördagskvällen. Där korkade vi upp en flaska bubbel och skålade för att Dan blivit ett år äldre, och åt att vi nu slapp flugorna för en stund.

Men lyckan varade inte så länge… Istället för flugor fanns det knott och andra flygfän precis där vi stod. Nåja, de kan man fösa bort med thermacell och annat myggmedel som vi har med oss i golfbagarna. Kvällen blev trevlig, dock lite i varmaste laget då solen stod på fram till 20,30 ungefär. Tur vi hade ett duschdraperi med oss. Pannan behövde inte gå den natten heller…

18 hål på Reftele GK

Vi valde att gå redan klockan 8 på morgonen, då det var startförbud efter 8,30 för tävling. Såhär i efterhand var det tur att vi inte valde eftermiddagen, för då hade vi nog runnit bort. Det blev fort varmt, dock inte så mycket sol. Men svettigt var det ändå. Chillie gick bitvis och åkte sin väska bitvis. Praktiskt med liten hund, helt klart.

Banan

Vi gillade banan över lag, men gillade inte att de hade ojämna tee. Helt platt är den inte, det var lite backar här och var. Inte värre än att vi orkade gå. Inte jättesvår bana precis, men en hel del diken. Ganska tröga greener, tyckte vi. Vi kunde nyttja golfhäftet här och det fanns 4 bilar att hyra. Inget vi gjorde denna gången. Det kostade 100:- att stå på deras husbilsparkering som var på asfalt, för oss. Ville man ha el kostade det 150:- Kiosken var bemannad och bjöd på smörgås och korv. Liten shop fanns med. Trevligt ställe som vi gärna återkommer till.

Hemma igen

Vi tog en sväng inom Forsheda på vägen hem och hittade en pizzeria där. Det fick bli en söndagspizza i bilen. Vidare åkte vi inom Jysk och handlade med oss ett bord hem, och sen svängde vi inom vår ”gamla camping”, där vi tillbringade ett par timmar med vänner. När vi väl kom hem och skulle tömma bilen, invaderades även den av flugor. Det var hundratals och vi fick stänga och sen gå lös med smäcken för att de inte skulle skita ner alltför mycket i bilen. Nu vågar vi inte öppna den igen. Hur vi ska kunna packa inför nästa tur är en gåta…😢

Har jag sagt att jag är innerligt trött på denna fluginvasion? I annat fall kan jag nu skriva under på att jag verkligen avskyr dessa flygfän. När vi kom in i huset som då stått tomt under ett dygn, fanns det nya flugor överallt. Köket, vardagsrummet, kontoret och sovrummet såklart. Och hur kom de in? Det var ju inte så att vi lämnade fönster och dörrar öppna när vi åkte. Vi har aldrig någonsin upplevt något liknande, och just den här erfarenheten hade vi lätt kunnat vara utan. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.