20 år av kärlek

Japp, så är det. Herr och fru Ritzén har nu hållit ihop i exakt 20 år. Mycket har vi varit med om och fått uppleva tillsammans. Längst ner i inlägget kommer jag berätta vad vi aldrig har gjort…

Men först tar vi fram vad vi faktiskt har gjort under alla dessa år. Givetvis bra mycket mer än detta, men det här är höjdpunkterna i våra liv, tycker vi. Vi har hunnit med mycket redan och vi känner att vi utvecklas hela tiden, vilket måste vara syftet med livet. Än är det inte dags för oss att slå oss till ro.

Vi träffades 2001 via något som hette passagen på nätet. Det skulle visa sig att vi bodde mindre än 1 km från varandra…Och hade gått på samma skola i 3 år samtidigt…

Efter ca 4 månader flyttade vi ihop och än har vi inte flyttat isär. Trots att Dan tillbringade nästan 8 månader hemifrån under sin FN-tjänst i Kosovo 2002. Skorna på bilden står för övrigt på vår trappa idag med blommor i.

Vad har vi gjort tillsammans?

 • Tagit en hel del bilder genom åren i alla fall. Här är några äldre bilder på oss ihop.

Huset

 • Ägt 2 villor, varav vi helrenoverat en av dem, 2005

Kåken behövde en ansiktslyftning vad gällde exakt allt. Så allt löst rök ut och in med nytt. Golv, tak, väggar, kök, badrum, värmesystem och även en altan som inte fanns från början.

Lite före och efter bilder på huset utvändigt, kök och badrum:

Vidare renoverade vi köket lite till senare, då vi bytte bänkskivor, målade om luckorna och bytte handtagen, bytte fläkt och kyl, frys och diskmaskin. Även badrummet fick sig ytterligare lite annan färg, när vi senare målade om det i svart. Vi bytte även handfatet och spegeln. Tyvärr inga bilder på det. Vi bodde i detta huset i 11 år innan vi sålde det 2016.

Målaren och musikern

Han har krupit fram lite titt som tätt genom åren. Fixa lite här, trixa lite där….spela in en skiva här och där…en och annan video med.

Djuren

 • Haft 4 katter och 3 hundar. Det finns endast bild på 1 av katterna digitalt. Första katten kom till oss utan att vi bad om det, och vi döpte henne till Doris. Hon fick sen ungar och vi behöll en själva. Den kallade vi för Harry. Han var en gul huskatt på 8 kg… Inga bilder på dessa. Vidare en honkatt vid namn Missan som bodde ett tag med oss i huset i stan.

Nästa katt köpte vi. Han var korsning mellan skogskatt och Main Coon. Zingo blev namnet och han kom till oss som 12 v gammal. Fantastisk katt som vi saknat mycket. Tyvärr försvann han spårlöst 2016, drygt 3 år gammal. Ingen vet vad som hände honom.

Första hunden kom på köpet. Jag hade hunden redan när vi träffades, så Dan fick varsågod gilla läget så att säga. Hon var en bordercollie vid namn Pepsi och hon blev knappt 14 år gammal. Hon dog 2013.

Andra hunden blev en korsning mellan Pomeranian och Chihuahua, vid namn Zudden. Man kallade ”rasen” för pomchi. Denna sålde vi samtidigt med huset, då vi tänkte vi skulle flytta utomlands. Bök med hund, tyckte vi då. Han gick till avel och vad vi vet fick flertalet valpar. Mer vet vi inte om honom.

Tredje hunden är Chillie, en renrasig Chihuahua som vi har idag, numera 4 år gammal. Har en följt vår blogg har en läst om henne tidigare.

På hjul

Vår allra första husvagn köpte vi 2003, en Cavalier.

 • Vi har ägt 6 stycken husvagnar… 2 av dem har vi bott permanent i, då vi flyttade till camping när vi sålde huset 2016. En Adria och en Kabe. Inte bild på alla men någon har vi renoverat såklart. Bilderna visar en gammal Cabby vi hade och bytte in år 2012 när vi upptäckte att vagnen vi just hade tapetserat och lagt nytt golv och satt klinker i, var full av mögel…Öhh.
 • Ägt många bilar, orkar inte räkna ut alla.
 • Hyrt 2 olika hus, ett när vi träffades 2001-2003. Ett som vi bor i nu.
 • Bott i 2 olika lägenheter, 2004-2005.
 • Bott i villa i stan 2005-2016.
 • Bott på camping permanent, 2016-2020.
 • Ägt 3 husbilar, varav vi har bott permanent i Nisse i drygt ett år. 2020-2021. Vi har alltså bott på hjul i 5 år, 4 i husvagn och ett i husbil. Idag äger vi Gullan, en plåtis som tjänar som fritidsfordon just nu.
 • Rest lite hit och dit:
 • Åland
 • Malta 2 ggr
 • USA- Florida
 • Kryssning i Karibien
 • England 2 ggr
 • Paris
 • Bussresa Tyskland
 • Thailand (bröllopsresa 2015)
 • Sverige upp och ner, kors och tvärs med husvagn och husbil
 • Gran Canaria 4 ggr, varav en gång 7 månader, 2018
 • Spanska fastlandet med husbil, via Danmark, Tyskland, Luxemburg och Frankrike
Thailand 2015
 • Lärt oss spela golf ihop
 • Lärt oss spela Mölkky ihop
 • Förlovat oss 2004 och gift oss 2015

Gå emot strömmen

Är något vi alltid har gjort. Vi gör helt enkelt inte som alla andra, utan känner att vi behöver testa nya saker hela tiden. Vi har lärt oss att man ska vara tacksam för det man har, men aldrig vara nöjd. Att söka nya vägar framåt hela tiden gör att man utvecklas. Att hitta lyckan i de små sakerna likväl som de stora. Återigen, att vara tacksam för det man har.

Pengar är inget vi har i överflöd, det är något som man skaffar sig och sedan gör av med. Vi är inte rädda för att köpa och sälja. Saker är inget man ska samla på, utan använda dem när de behövs och sedan göra sig av med, till förmån för något nytt anser vi. Pengar är energi precis som allt annat i livet, och inget vi lägger större fokus vid. De kommer och går helt enkelt.

Vi har också lärt oss att visa varandra respekt och att alltid prata om allting. Och att alltid se allting positivt. Inga negativa tankar, om någonting. Blir man sur över någonting är det okej, men man får inte fastna där. Det är okej, oavsett vad det är, sen släpper vi det. Punkt.

Vi har ett motto också: Allt löser sig.

Vad har vi inte gjort?

 • Skaffat barn
 • Bråkat

Nu ser vi fram emot nästa spännande 20 år tillsammans. // Jeanette

En reaktion på ”20 år av kärlek

 1. Det var rejält, rikt liv. Jag har också gått framåt, liksom för att sedan hamna på så lite som möjligt. Det blir väldigt lugnt och skönt. Mycket tid för vila, radio och tv. Spotify och Netflix också. Härligt på detta sättet med 🌞👍 // Boris.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.