Första halvåret för firman

Det har blivit många fönster att måla nu i det sista. Dessa faller oftast på min lott, då det är ett ”lättare” jobb för mig än till exempel knutar och vindskivor, något man behöver ”en stor stark karl” till, som vi brukar säga. Ju fler fönster man får öva på desto lättare och bättre blir det, såklart. Att kliva in i ett måleriföretag som ekonomiassistent och samtalsterapeut, som jag är utbildad till, det är helt klart en utmaning. Biten med ekonomin är för mig den lätta, den som Dan inte alls gillar. Men han gillar siffrorna jag visar honom…

Vi har nu jobbat med vårt företag i 6 månader, även om det egentligen startades för över ett år sedan nu. Men det är det sista halvåret som vi har jobbat endast med detta, och såhär långt har det gått långt över förväntan. Vi hade aldrig kunnat förutspå att vi skulle få så mycket jobb att vi knappt har kunnat vara lediga. Att jobba på helgen är inte något vi gör regelbundet, då försöker vi ändå vila. Men visst har det blivit en del både lördagar och söndagar med, för att hinna med allt. Igår skickade jag faktura nummer 36….

Fördelningen

Det är ju Dan som är målaren. Vissa saker kan jag inte göra alls, vissa saker kan han inte göra alls. Vi får dela upp så gott vi kan, och ju längre tid vi håller på desto bättre blir vi på att planera och lägga upp arbetet så det passar oss båda. Jag jobbar bara deltid, något jag gjort i många år. Dan jobbar heltid oftast. Långt ifrån 8 timmar betald tid per dag, men ofta 8 timmars arbete ändå, eller till och med mer än så. Det ska planeras, räknas, hämtas varor, pratas i telefon med befintliga och blivande kunder, bland annat.

Att jobba ute är en utmaning, då vädret styr det mesta. Sommaren har varit helt fantastisk för vår del, eftersom det varit så mycket sol och lite regn. Men att planera så man hinner med allt man lovat, det har varit tufft. Nu har vi blivit lite varmare i kläderna, och lärt oss att inte lova för mycket. Självklart kan man tacka nej också, men det är inget vi har provat än så länge. Att etablera sig som ny på marknaden kräver att man är lite ödmjuk och inte vidare kräsen. Vi har stött på ”småjobb” som de större firmorna inte haft tid med, och dessa har vi tackat för och tagit emot. Något kunden har uppskattat, och därmed vi också. Nöjd kund gör vårt jobb till en glädje.

Intervjun

Självklart är vi jätteglada över vår framgång. Om det fortsätter i den här takten kommer våra önskningar och planer för framtiden slå mycket väl ut. Önskningar om att tillbringa delar av vintern på varmare plats. Denna vintern blir det inte. Dels har företaget investerat mycket av intäkterna i egna prylar, dels har vi nog inte riktigt tid att lägga flera månader på solstolar och paraplydrinkar… Endast en kortare semester till vintern, förutsatt att man kan resa obehindrat tänker vi.

Vi blev intervjuade för över ett år sedan, där vi berättade om vårt liv som permanentboende i Husbil. En intervju som nyligen publicerades i tidningen Husbil Husvagn, eller husbilhusvagn.se. Nummer 7 var det visst. Inget man hade berättat för oss, utan vi hittade artikeln på husvagnsfirman i Kristianstad när vi satt och väntade på vår nya husbil… Vi fick tidningen av dem…

Kolla, där är ju vi!

Lite så blev reaktionen när vi fick se artikeln. Hur som helst säger jag där:

– Inte en vinter till i Sverige!

Och just då menade jag verkligen det. Men jag måste nog ta tillbaka det. Vi visste ju inte att världen skulle drabbas så hårt av pandemin. Inte heller att vi båda skulle gå helhjärtat in i ett måleriföretag och att det skulle falla så väl ut. Just nu känns det helt rätt att satsa på företaget ett tag, något vi tycker är roligt. Visst är det roligt att tillbringa vintern utomlands också, men det kräver lite mer än bara vilja. Det hör framtiden till, och ingenting vi tänker skippa. Bara skjuta på lite.

Det finns så mycket att göra och att se i världen, så att bara slå sig till ro i ett hyrt hus och tillbringa all ledig tid vid vattnet i husvagnen är inte riktigt vår grej. Just detta är något som kommer tillämpas lite då och då, men vi kommer även vilja se oss mer omkring framöver. Just nu är fokus på firman, längre fram hittar vi annat att göra med största sannolikhet. Var sak har sin tid, som en säger. Sen exakt hur långt tid var sak har, det är det ingen som vet. Och så länge vi tycker någonting är roligt, då håller vi fast vid det.

Rätt vad det är…

dyker det upp någonting annat som låter lockande. Och när chansen dyker upp, då måste man ta den. Lite som vi gjorde med husvagnen på campingen. Chansen dök upp, vi fångade den tvärt. Kanske offrar vi huset igen en dag för andra alternativ. Att bo i husvagn eller husbil är något vi faktiskt trivs med. Vi är hela tiden öppna för förslag, och inte rädda för att testa någonting nytt. Men som sagt, just nu går vår firma utomordentligt bra, och vi följer med ”the flow”. Här kommer några bilder från veckans olika jobb. // Jeanette

Färdigmålad gavel
Ej målad ännu, ska byta färg här
Endast fönsterbågar här.

En reaktion på ”Första halvåret för firman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.