Ännu ett år till handlingarna

Idag för exakt ett år sedan var det min födelsedag…. Alltså har jag då blivit ett år äldre sen dess. Verkar vara ett återkommande fenomen. Men det hände även en annan grej just den dagen, då för ett år sedan. Vi åkte söderut, mot Spanien. Första natten tillbringade vi i Skåne, strax innan Öresundsbron då vi kom iväg lite sent på dagen. Vi tillbringade några timmar på en okänd parkering och skålade i bubbel för mina dittills levda 45 år och för att vi nu var fria att göra vad vi ville under en period.

Vi skulle åka runt och se oss omkring, helst ända ner i södra Spanien tyckte vi då. Som bekant hände inget av detta, vi fastnade i Santa Pola. Men det har jag redan berättat om i flödet. Resan är inget vi vill ha ogjort på något sätt, den gav oss erfarenheter och glädje på andra sätt. Och framförallt, den gav mer värme än om vi stannat i Sverige.

Men den glädjen över att få lämna hösten bakom sig och åka till varmare länder få vi inte känna detta året. I år får vi snällt hålla oss hemma i kylan. Kylan som för övrigt redan visat sig i form av frost. Gräsmattan och bilarna var helt vita i morse, en försmak på vad som väntar framöver. Tur vi tömde ut vattnet ur Tikkan igår…

Planer och tankar

Vi har inte på något sätt gett upp förhoppningarna om att kunna tillbringa vinterhalvåret på Gran Canaria, men planerna är numera lite långtgående istället för kortsiktiga. Som bekant måste man ha pengar för att kunna resa kors och tvärs, och eftersom vi inte äger någonting på Gran Canaria så måste vi hyra in oss. Att äga någonting i Sverige vore inte heller gynnsamt för våra planer. Inte med de inköpspriserna som florerar just nu i alla fall. Och för att kunna ha råd med bostad både där och här, krävs ganska höga inkomster.

När vi bodde permanent i vår husvagn fanns det väldigt få utgifter, vilket gjorde att vi lätt kunde spara undan så pass mycket pengar att vi kunde tillbringa vintern i värmen. Nu har vi en annan situation, vi har en betydligt högre hyra att ta hänsyn till, och en husbil. Samtidigt krävs det en riktig bostad för att företaget ska fungera, vi skulle inte kunna bo i en husvagn eller bil och driva detta samtidigt. Det är lite antingen eller, liksom.

Och att driva ett svenskt företag på Gran Canaria är fullt möjligt, men det ger inte alls de inkomsterna som det gör i Sverige. Man har en helt annan prisbild där, och pengarna skulle nog inte räcka att åka fram och tillbaka mellan länderna. Så för tillfället får vi jobba på ett tag till, och förhoppningsvis kan vi lägga lite mer tid i värmen till nästa vinter.

Vårt företag

Eftersom det har varit gynnsamt från början, så finns det ingen anledning att inte fortsätta med detta. Vi har båda sysselsättning och vi bestämmer allting själva. Vi gillar det vi gör även om det ibland är tufft rent fysiskt. Vi får in nya jobb hela tiden, och efter att ha investerat hårt de första månaderna, börjar det nu plana ut. Sommarmånaderna är våran högsäsong och vintern är lite lugnare. Så att kunna ta ledigt en stund under vintern och lägga mer energi under sommaren är tanken framöver. Hur det blir kommande vinter vet vi inte riktigt än. Vi har pratat om en kortare semester, men inte bokat någonting än.

Hunden är en annan aspekt att ta hänsyn till i detta läget. Att åka utomlands under ett par-tre veckor är inte något vi vill dra med henne på. Det är skillnad på en lång resa och en kort, och hon skulle nog inte uppskatta att flyga 2 gånger med så kort mellanrum. För hennes välmående tror vi det skulle vara bättre att vara kvar i Sverige, hos någon hon känner sig trygg med istället. Detta har vi heller inte löst ännu, så vi får se hur vi gör.

Men längtan efter sol och värme har redan infunnit sig, och eftersom vi går mot mörkare tider så vet vi såklart vad som väntar framöver. Tjocka vinterkläder, mössa och vantar. På något vis tror jag vi trivs bättre i shorts och T-shirt… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.