Spännande nästan jämt

Efter att ha arbetat hela veckan med två olika projekt, begav vi oss igår söderut mot Husvagnsreserven i Kristianstad. Detta för att Tikkan fått en tid på verkstaden för byte av markis och däck som utlovat när vi hämtade henne. Och under tiden vi haft bilen hemma och testat allting så har fler fel visat sig. Ganska snart upptäckte vi ju att startbatteriet inte fungerade ordentligt. (Vad är det med oss och batterier, egentligen?)

Vi tycks inte alls vara kompatibla med dessa ting. Nisses batterier krånglade, och nu har min dators batteri, nummer 2 i ordningen, också gett upp. Tur det finns sladd…

Men åter till Tikkan. Efter bara några dagar var det helt nya startbatteriet tomt, och vi fick dra igång bilen med starthjälp. Detta hände hemma på gården, som jag skrev i tidigare inlägg. Då misstänkte vi backkameran. Nu vet vi att den inte var boven, utan istället radion. Man har bytt original radion mot en annan och uppenbarligen inte vetat hur man skulle koppla in den rätt. Verkstaden säger att batteriet fungerar felfritt nu, och inget ska tjuvdra.

Vi påtalade även att bilen piper i högan sky när vi lägger i backen, och återigen anklagar vi den nya backkameran för oväsendet. Men inte heller här är den skyldig visar det sig, utan det beror på backsensorerna på bilen. Dessa är nu urkopplade och bilen tyst. Tack. Kameran fungerar fortfarande alldeles utmärkt.

Fler åtgärder

Markisen är på plats och likaså nya däck runt om. Vinterdäck, så vi kan åka när vi vill. Vi fick även med en vev till markisen denna gången… Man har också bytt kranen i köket samt den i duschen. Slangen däremot var det inget fel på, men vi fick en ny ändå. En jättelång, så nu kan vi duscha utomhus med om vi skulle vilja…

Vidare påtalade vi att kylen visst inte fungerade optimalt. Den kyler visserligen, men lite väl mycket. Det var nästan is i mjölken….Vi har testat den både på gasol och el, men däremot ville inte termostaten fungera. Det visade sig vara ett trasigt vred bara, så nu är det fixat med.

Dags att åka hem, eller?

Vi har stått över natten utanför Kristianstad, i närheten av en sjö. Upp i ottan för att vara på verkstaden kl. 07,00. Sen lämna in bilen och vänta på firman hela dagen. Vi fick låna en bil och åka och äta lunch. Kl. 16,00 var bilen klar och verkstaden stängde. Yes, äntligen. Nu åker vi hem tyckte vi. Sagt och gjort, Dan kör. Efter ca 100 meter observerar han att motorlampan börjat lysa.

Men vad F- !

Runt i rondellen och tillbaka till verkstaden. Nja, alltså det här känns inte helt bra, säger killen med felkods-mätaren. Bilen larmar för något, ni bör nog inte åka så långt.

-Nejdå, vi har bara 2 timmars resväg hem…

Kan vi stanna en natt till och lämna in den igen imorgon, kanske kl. 07,00, undrar han?

Ja, hurså? Om vi inte får köra med den känns väl valet ganska enkelt, eller hur? Så här står vi nu. I Kristianstad. På en annan plats än igår. Tur man kan välja sina arbetstider själv, helt klart. Samtidigt vill vi ju gärna att bilen ska fungera, och att åka nu känns inte bra. De måste hitta felet och åtgärda det. Så vi får ta en natt till i bilen, helt enkelt.

Så att lämna in bilen på reparation för att sedan få tillbaka den med motorlampan lysande, det hade vi inte räknat med. Men visst, de har ju fipplat lite här och var med den hela dagen. Vi hoppas på ett glapp någonstans, eller i alla fall ett enkelt fel att lösa. En säljare bjöd på godis och kakor i alla fall… Alltid något.

Och så veckans jobb.

Här kommer lite för och efterbilder på vad vi sysslat med under senaste tiden. Det är två olika projekt, de tre översta bilderna från ett och resten från ett annat. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.