En vecka i Tikkan

Egentligen blir det väl inte riktigt en hel vecka, vi kommer åka hem imorgon igen. Men 6 dagar har det då blivit i vårt förhållandevis nya hem på hjul.

Efter att ha fått bilen reparerad ordentligt har vi nu testkört allt igen. Och än har vi inte hittat något som inte fungerar. Att det blev just nu beror på att vi hade ett inplanerat jobb i Halmstad, vilket är ca 9 mil från där vi bor till vardags. Så att ligga och åka fram och tillbaka var aldrig något alternativ. Där kommer Tikkan in i bilden, och nu var det upp till bevis. Visst, vi stod i Skillingaryd några dagar för inte alltför länge sen, och det funkade ju.

Den här gången är egentligen inte så annorlunda. Vi står på en återvändsgata i ett bostadsområde, precis intill huset vi jobbar i. Vi får ström från kunden och använder därför en fläkt på dagtid när vi inte är i bilen. Detta för att spara på gasolen lite grann.

Nu är det inte vidare kallt ute, vilket gör att gasolen räcker längre såklart. Men eftersom vi inte har någon elpatron till pannan, så får det istället bli en fläkt. Funkar fint, förutom att värmen inte är vidare jämn.

Här märker man tydlig skillnad på Alde-pannan och Truma luftvärme som vi har nu. Varmt blir det, men fläktvärmen är lite ojämn till skillnad från den vattenburna. Dock blir det fort varmt, alltid något positivt. För varmt på natten har vi tyckt, så vi har fått ratta ner termostaten lite. Än har vi inte lärt oss vilken siffra som motsvarar vilket gradantal, då Trumans termostat går från 1-9…

Nöjd med bilen

Såhär långt är vi nöjda med bilen. Visst kunde man önska att den var vinterisolerad, hade ett varmt golv som Nisse hade och så vidare. Vi vet ju skillnaden. Men till det vi ska använda den till fungerar den alldeles utmärkt. Dock har vi ännu inte testat vår nya fina markis…. Vet faktiskt ännu inte ens vilken färg den har. 😂

Eftersom jobbet tar sin tid så blev det både fredagskväll och lördagskväll i bilen. Och därmed lagad middag. Det följde med en gasolugn som vi nu testat, och den fungerar alldeles utmärkt den med. Vi upptäckte försent att vi inte fått med någon stekspade, så en osthyvel fick rycka in som vikarie tills vidare…

Jobbet

En villa som får en hel-makeover kan man säga. Kunden har nyss köpt den och ville göra om 2 sovrum, ett vardagsrum, en vägg i köket, hall uppe och nere och panelen i trappan. Mycket spacklande och slipande blev det. Sen färg och tapeter. Här kommer lite smakprov på delar av arbetet. Kunden har valt mörk och ljus färg mot varandra, samt tapet som fondvägg.

Intressanta internet

Man kan hitta mycket på internet, och här är en frågeställning jag hittade i en Facebook-grupp. Jag kände att jag behövde stjäla den och dela den vidare. I alla fall fick jag mig en funderare. Jag kom också på i samma andetag att det är dags att ställa om klockan i natt. Skönt, då får man sitta uppe en timme extra ikväll…😉 // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.