Den mörka tiden

Jag syftar såklart på bristen på solljus, vårt livselexir. Sverige bjuder på regn och rusk, nakna träd och isande vindar just nu. Trädgården är full av nedfallna löv och buskarna ger inte längre något vindskydd. Regnen avlöser varandra och inte ens hunden vill gå ut just nu.

Det är exakt detta vi har velat fly från de tidigare vintrarna. Samma sak gäller i år, men nu har vi ingen möjlighet att lämna kalla landet i Norr. Vi måste bita ihop och gilla läget, jobben hopar sig och man får snällt hänga med och se glad ut. Det är bra att vi nu har ett hus att bo i, där vi kan röra oss bättre än i husbilen. Vi har en stor säng, ett riktigt kök och en soffa att krypa upp i de mörka kvällarna. Skillnaden på att bo i husbil i Spanien och i Sverige är ganska stor. Här vill man inte riktigt göra det just nu, utrymmet blir för litet, och vädret för kallt helt enkelt. I alla fall med dagens husbil, Tikkan.

Förra vintern

Dels hade vi en stor isolerad husbil då, vilket gjorde saker lättare just bo-mässigt. Dels hade vi sol och värme, vilket gjorde att vi tillbringade mesta tiden utomhus, under markis. Många hade tält också, vilket såklart underlättade utrymmet. Själva hade vi lite fix med både det ena och det andra, vilket höll oss sysselsatta ganska länge… I inlägget ”på gott och ont” från förra hösten skriver jag om när vi anländer till camping Bahia i Santa Pola, Spanien. Här är en bild på poolen på campingen…

Santa Pola 2020

Gå framåt, inte bakåt

Att förlora sig i minnen en stund är alltid trevligt. Men man kan inte fastna där, utan får hela tiden sträva efter att gå framåt. Jag har lärt mig att man alltid ska vara tacksam för det man har just nu, men aldrig nöjd. För blir man nöjd så stagnerar man, stannar upp i utvecklingen. Man behöver göra någonting nytt hela tiden. Och jag menar inte att man måste fära runt som vi har gjort såklart, utan mer att man behöver vara nyfiken och ta till sig nya kunskaper hela tiden.

Något vi hela tiden strävar efter på olika sätt. I vårt företag stöter vi hela tiden på nya situationer och utmaningar vilket bidrar till utveckling. Vi känner nu att vi har ganska bra koll på att driva firman framåt men det dyker upp olika scenarion hela tiden ändå. Det är inte läge för oss att fära runt längre, vi måste ha en bas för att logistiken ska fungera. Vi känner också att det verkligen är läge att satsa fullt ut på vårt företag, eftersom det ger så mycket tillbaka.

Husbilens vara eller icke vara

Det är frågan. Just nu står hon still utanför huset på sladd för att underhållsladda batterierna. I övrigt är hon tom på vatten och kallställd och även avställd så vi får inte köra just nu. Dock är det besiktning innan året är slut, så det lär bli någon mer tur i år. Vi fick nya fina vinterdäck så visst går det att köra även nu. Men för tillfället finns inga mer jobb där bilen kommer till sin rätt detta året. Ett långväga jobb är inbokat i vinter, men om husbilen ska med vet vi inte ännu.

I övrigt känns det mindre lockande att åka på helg-tur bara för att koppla av just nu. Vädret inbjuder inte direkt till det, men man vet aldrig. Som det ser ut just nu har vi kommande sommar fullbokad med jobb, och de är alla häromkring, så där kommer bilen inte att behövas. Och jag misstänker att när vi väl är lediga under sommaren på helgerna, så kommer vi välja vår husvagn framför bilen. Det är bara att åka dit, packa in lite mat och sedan bara vara. Allt finns redan på plats och vi behöver inte leta efter boplats bara för att koppla av en stund.

Tikkan är riktigt bra att ha just i de lägen där kunden inte bor nära oss. Men vi använder henne inte på det sättet man traditionellt gör. Alltså åker runt på semestern till olika campingar eller ställplatser. Det är inget som passar oss, det är för mycket folk överallt. Vill man tillbringa en vinter i Spanien, till exempel, så är hon perfekt. Men det har vi redan testat och kommer inte göra om. Inte nu i varje fall. Vill man spela golf en helg är hon också perfekt, då golfklubbarna nästan alltid har plats för just husbilar. Det däremot gillar vi mycket.

Tiden får utvisa

Just nu har vi en klar bild av hur vi vill göra under vintern som kommer. Vi har en plan som vi inte har en aning om ifall vi lyckas med eller inte i dagsläget. Därför tänker jag inte berätta vad det är riktigt än. Men kanske måste vi offra husbilen för att lyckas med det vi vill. Eller kanske inte. Helst inte, om jag får bestämma. Jag gillar bilen och friheten den för med sig. Men ibland kan man inte få allt samtidigt, och då får man prioritera. Det var visst en serie våldsamt luddiga meningar…

Hur som helst, det är nu november, den absolut tristaste månaden i Sverige enligt mig. 8 grader och regn. Bilden under är tagen för ca 3 veckor sedan, och är nu ett minne blott. Vi håller tummarna för att våra närmsta framtida planer går i lås, men tills dess håller vi oss inomhus. Kommande veckas projekt består av att måla väggar, tapetsera och vidare slipa och måla om en trappa. Så vi håller oss sysselsatta. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.