På gott och ont

Söndag förmiddag och vi anländer till Camping Bahia de Santa Pola, som ligger strax söder om Alicante, runt 11-snåret. Många platser att välja på, vi gick en sväng och valde en ganska högt upp, en bra bit från vägen. Nummer 436…Med dricksvatten och avlopp på tomten. Tackar. Elen är dyr här, så den är inte inkopplad ännu. Egentligen borde det ju varit prio ett eftersom våra batterier inte fungerat senaste veckan. Meeen…

Nu funkar de

Batterierna är åter seriekopplade, och funkar alldeles utmärkt. Vi vet med säkerhet, eftersom panelen säger det, vi har laddat två datorer idag och vi har dessutom kört med dammsugaren en bra stund. Mer om det längre ner… Men beträffande batterierna, så är det alltså inget fel på dem. Däremot tycks de tappa kontakten med varandra på något sätt. Som jag misstänkte för flera dagar sedan, att det helt enkelt är glapp. Även där. Det har varit många glapp i den här bilen…

Vi har pratat med tillverkaren till dessa batterier, som menar att de inte får stå kloss mot varandra, vilket de gör. Det är tre stycken och det ska vara luft mellan dem, tydligen. Så vi ska prova att dela på dem endera dagen. Just idag fungerar de som vanligt i alla fall.

Varmt välkomnande

Vi blev väl mottagna av vår svenska kontakt Mats, som tillbringat flera vintrar på denna campingen. Han hade tillgång till en personbil och tog oss med på sightseeing i Santa Pola. När vi ändå var ute och åkte tog vi svängen om macken, och fick fyllt på gasol till våra svenska P11-tuber. Mycket smidigt, man tankade och betalade. Ca 14 € för två tuber, varav den ena var helt tom, den andra hade lite kvar i botten.

Nisse har larm

Japp, det vet vi med säkerhet. För det testade vi igår kväll utanför Valencia. På en parkering vi valde för natten. Dan öppnar dörren när jag just stängt av motorn, och då börjar bilen tjuta. Inte tuta lite, utan tjuta mycket högljutt… Varför? Det finns ingen larmdosa till startnyckeln. Inte heller har vi tryckt på larmknappen.

Aha, det ligger en liten fjärrkontroll där i en låda. Den lådan står ju i diskhon under körning… kan det ha droppat vatten på den, kanske? Jo, så var det. Fjärrkontrollen har hittills inte fungerat att varken låsa eller låsa upp bilen med, som den egentligen är till för. Den har inte reagerat alls någon gång. Men om man häller vatten på den, då fungerar den!

Och så det negativa…

Jag tyckte verkligen att de spanska vägarna var de absolut bästa som vi hittills åkt på. Och då har vi kört ca 335 mil nu. Breda, fint asfalterade till skillnad mot många andra.

Dagens resa flöt på fint, till strax utanför Alicante. Vi åker på en väg med hastighetsbegränsning 80 km/h, och håller 80 km/h. Mitt på vägen är det en djup nedsänkning, inte ett litet gupp utan en kraftig nedsänkning. Vi hinner inte reagera förrän bilen hoppar till ordentligt. Nu har ju Nisse bra fjädring, men det kändes som att han verkligen lyfte från marken. Sängen ovanför våra huvuden brakar till och släpper från ett fäste i taket. Även något annat som håller sängen släpper på passagerarsidan, men vi vet inte vad ännu.

Den sitter fortfarande kvar, men hänger ner lite i ena sidan, som synes på bilden. Suck. Men bilen rullade vidare, och vi kunde inte göra någonting åt det, annat än att svära åt spanska vägverket. En varning vore kanske på sin plats? Eller varför inte sänkt hastighet just där?

Nästa elände

Så skulle vi då ta varsin dusch innan middagen. Dan först. Han hinner inte mer än in i ”badrummet” förrän det smäller till. Pang!!!

Chillie och jag hoppar högt och det visar sig att ena delen på duschväggen håller på att smulas sönder till molekyler…

”Begagnad duschvägg till salu”, säger Dan. ”Ni får montera den själva….Men batterierna funkar ju nu i alla fall, eller hur?” Ha, ha, ja kanske de behövde den där smällen…vad vet jag?

Tja, vad säger man? Niesmann är utrustad med glas, inte plast. Det vet vi också helt säkert nu. Men det tål inte en flygtur, uppenbarligen. Tur att vi hade med oss ett par duschdraperier tilltänkta som solskydd…

Nu får det bli ett glas vin, lite grillat och lite mindre drama en stund för oss… Vi har ju i alla fall tur med vädret….//Jeanette

5 reaktioner på ”På gott och ont

 1. Åååå vad det händer, vågar knappt svara men en varning borde varit på plats, helt klart. Fäste till sängen går nog att byta rätt lätt ändå och en plast istället är nog inte några större problem heller, liksom det är nog vanligt att folk tex kommer till verkstaden med husbil efter att kört på ett gupp, däcken verkade klara sig. Kanske det vanligaste annars, härdar nog till och vips så är det ordning på detaljerna igen. Så vill jag skriva och tro // Boris.

  Gilla

 2. Det var en hel del missöden ni råkat ut för. tHoppas er vistelse blir lugn och fin i fortsättningen. Vi var på den campingen förra vintern. Då var det smockfullt och vi fick en alldeles för liten plats så inte husbilen fick plats. Vi åkte vidare efter en natt. Nu hade ni tur som nu kunde välja och få en rejäl plats högt upp. Troligen blir det väl inte fullt där i år då många valt att stanna hemma. Njut av solen och värmen 🙂

  Gilla

 3. Men jösses vad det händer grejer! Härdat glas skräpar ner, men tack och lov skadas ju ingen av det. Ska bli kul att höra vad ni tycker om den campingen, som vi förstått är svensk-campingen i Spanien 🙂

  Gilla

 4. Pingback: Underhållning – Ritzéns Digitala Livsstil

 5. Pingback: Den mörka tiden | Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.