Loppisfynd i höstmörkret

Det är flera dagar sedan solen visade sig, och det har regnat en hel del under veckan som gått. Vi har jobbat inomhus naturligtvis, men man måste ju ändå vara ute i viss mån. Det är nu 2 år sedan vi upplevde en novembermånad i Sverige och inget vi direkt har saknat. Inte alls faktiskt. Men nu är vi mitt i den igen och inser att mörkret är det som är mest trist. Så för att lätta upp stämningen lite fick det bli ett loppisbesök nu i helgen.

Loppisen sålde mestadels julprylar inför julen, och helt ärligt har jag ingen aning om vad vi har för julprylar själva. Kartongen med dessa ting befinner sig här någonstans, men vi har ännu inte öppnat den. Det är 5 år sedan den blev packad och har inte varit öppnad sedan dess. Givetvis hade vi ljusstakar i fönstren och en och annan tomte när vi bodde i hus sist. I husvagnen hade vi några ljusslingor och ett par ljus-stjärnor i fönstren. Möjligen en jul-duk på bordet. That´s it.

Förra julen hade vi en mini-ljusstake i Nisse, samt ett par ljusslingor hängandes vid fönstren. Husbils-julen är inte riktigt samma sak som hus-julen.

Kolla först

Man skulle ju kunna tänka sig att öppna den där jul-kartongen först och kolla vad som redan finns, innan man springer iväg och köper nya prylar. Men nej, den tanken stötte vi inte alls på. Istället åkte vi på loppis för att fynda inför julen….

Eftersom det är mörkt nu och lamporna tänds redan halv fyra på eftermiddagen, tyckte jag att just lampor är trevligt. Så det fick bli lite mer ljus i huset.

Det bästa fyndet

För många år sedan köpte vi en Actifry, en liten maskin som lagade mat helt utan fett. Man hävde i käket, maskinen vispade runt det en stund och vipps hade man nygrillade kycklingvingar, pommes, rostad blomkål eller vad man nu valde. Det gick att häva i det mesta i denna. En pryl man kan leva utan, men eftersom vi då hade en så använde vi den mycket frekvent. Vi fick byta ut locket en gång, då vi hade sönder detta. Till slut blev den utsliten och fick gå vidare, medans vi lämnades kvar i saknad.

Att sedan flytta till husvagn gjorde att alla ”onödiga” prylar åkte ut. Så även denna hade fått styrka på foten om den nu hade överlevt tills dess, vilket den inte gjorde. Hur som helst, nu hittade vi den igen!

Exakt samma som vi haft under så många år. Troligen var denna inte lika välanvänd och vi hoppas den får leva ett tag till.

Veckans jobb

Denna veckan har Dan och jag varit på olika håll, samtidigt som vi har varit i samma område och jobbat. Han har haft tre olika projekt igång samtidigt, medan jag bara haft ett. Men ett för mig helt nytt som jag ensam fått ta hand om. Det gick alldeles utmärkt och resultatet blev jättebra enligt både mig och kunden. En trappa till övervåningen och en mindre till källaren. Vangstycken, sättsteg och räcken skulle målas för att trappan sedan ska få nya steg. Trappan är alltså inte klar ännu, bara målningen. Men tillsammans med nya fina steg blir detta nog jättebra i slutändan. #firmadanritzen

Olika mat

För att falla tillbaka på mat-temat så har vi nu en jämförelse på spansk julskinka och svensk. De ser inte riktigt likadana ut och smakar definitivt inte lika någonstans. Två vitt skilda skinkor, kan man säga. Förra årets skinka och årets, som visserligen heter helgskinka än så länge. Men det är lika bra att börja i tid, eller hur? // Jeanette

En reaktion på ”Loppisfynd i höstmörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.