Blöta veckan

Kan ju tolkas som att vi har druckit vin hela veckan eller som att det har regnat största delen. Tolkningen får man göra själv, men jag syftade på regnet. Vi drack visserligen vin både i fredags och lördags kväll, men de andra dagarna var inte lika uppmuntrande. Vi höll även på att blåsa bort vid ett par tillfällen. Fredagen bjöd på kraftiga vindar här i Småland, och vi tillbringade någon timme på verkstaden med båda våra personbilar för byte till vinterdäck. Än har det inte varit halt på vägarna, men det lär väl komma inom kort. Istället har det då regnat och regnat…

För- och nackdelar

Att bo på landet har fördelar men också nackdelar. En av dessa är att vi har 300 meter grusväg fram till huset, och den har varit allt annat än trevlig den sista veckan. Gropig blir den när den är blöt och tvättar man bilen i stan (2 mil bort) och kommer hem, syns det inte alls. Tvärtom är bilen grå igen…. Grusplanen utanför huset är mest gyttja just nu och man drar med sig detta in i huset. Att tvätta bilen för hand på gräsmattan som vi gjorde i somras är nu uteslutet. Det går inte köra upp där, det är alldeles för blött. Dessutom, vem vill stå i regn och 4 plusgrader och tvätta, liksom?

Men, vi är ändå glada för huset. När vi bodde i husvagn fick vi uppleva ett antal höststormar som slet och drog i både vagn och tält. Det var ett hiskeligt oväsen ibland och vi var nervösa för att tältet skulle gå sönder. Detta hände inte, men den som sovit i vagn under en storm vet hur mycket det gungar. Här i huset kan det blåsa bäst det vill. Huset gungar inte, och så länge vi har fönstren stängda hörs inte mycket av vädret heller. Istället finns det annat man kan önska.

Bilden visar vår lilla toalett på övervåningen. Som synes inte renoverad på många år. Men nu ska det äntligen ske, eftersom avloppet började läcka för flera månader sedan. Hyresvärden bytte rör och slängde ut både handfat och toastol på balkongen. Rev upp golvet som nu är nytt och där ska nu in en ny matta. Eftersom det bor just målare i huset så blir det vi som får fixa väggarna och taket. Den gamla plastmattan på väggarna ska bort och istället blir det väv där som vi sedan målar. Det blir säkert bra när det blir färdigt, får återkomma med det.

Julbasar

Jag rotade igenom kartongen jag skrev om i förra inlägget. Den som det stod JUL på… Hittade mina stjärnor till fönstren och några adventsstakar. Lite porslinstomtar och andra tomtar och en ljusslinga med bollar att hänga på väggen. Vet också att jag har julgardiner, men de passar inte i fönstren i detta huset. Så det får blir ljus i fönstren och möjligen någon duk på borden, inte mycket mer än så. Men vi var på en julbasar i helgen och hittade en söt hemmagjord tomte och en liten hund som passar fint här, som vi köpte av #rostigtochunderbart.

Vi var även på loppis igen och kollade efter framtida möbler. Just nu har vi inte så mycket egna möbler då vi mest fokuserat på firman under året. Delar av vårt bohag är inte vårt, utan tillhör hyresvärden. Och en del arvegods som vi senare vill byta ut. Men än är det inte läge att handla på sig möbler, det får bli längre fram. Dock har loppisen massor av just gamla möbler, något jag tycker är roligt att få fixa till. Hellre än att köpa allt nytt känns det bättre att återanvända och då kanske piffa till med lite ny färg.

Veckans jobb

För första gången missade både Dan och jag att ta bilder på våra respektive jobb denna veckan. Vi har varit på olika håll och målat kontorsutrymmen. Endast färg på väggarna och mest en uppfräschning av befintliga väggar. Men ingen av oss kom på idén att fota…. Märkligt.

Söndagens uppdrag är att åka iväg och kolla på nya jobb, Vinterstudion på TV och kanske till och med en promenad. Efter regn kommer solsken, så man får passa på. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.