Nytt år – Nytt hus…

”Från ett inge till ett annat inge utan Inge”….

Det här var en fras jag slängde ur mig när vi satt i bilen på väg hem från ett jobb häromdagen, när vi passerade vår framtida bostad. Dan garvade…

Jag ska förklara. Vi bor i Flattinge idag, vi kommer flytta till Hölminge. Vår hyresvärd idag heter Inge… Fullständigt logiskt, eller hur?

Eget hus

Japp, vi har köpt hus. Igen. Nummer tre i ordningen för att vara exakt. Eller egentligen räknas det nog som sommarstuga, fast för oss blir det permanentboende. Vi behöver inget stort, vi är ju bara två. Dessutom har vi lärt oss att man behöver ytterst lite saker för att må väl. Huset vi idag hyr är för stort för oss, vi kan inte ens fylla upp det med möbler. Och det tar lång tid att städa, något jag inte alls uppskattar. Vår nya bostad är i ett plan, 3 små rum, ett vardagsrum och ett litet kök. En inglasad altan och bäst av allt, en kamin med insats. Eller två egentligen om man räknar den på altanen med.

Perfekt för oss. Ett gemensamt sovrum, varsitt eget rum där Dan har sin musikstudio och jag mitt kontor. Ett isolerat och uppvärmt rum (gästrum) i uthuset där firman får bo. Ett garage, ett vanligt förråd och ett vedförråd. En trädgård utan land, med en robotgräsklippare. Man tackar…

Det var dags nu.

Efter att ha levt mobilt på olika sätt mellan 2016-2021 så kände vi att det var dags att lugna ner oss igen. Vi har gjort otroligt mycket roligt under dessa åren, våra bästa år. Men nu känner vi att vi vill ha ett eget hem igen, en bas för firman och inte flänga runt så mycket. Resandet har blivit lagt på is under senare delen av pandemin, men vi hoppas kunna återuppta en del framöver. Dock inte på samma sätt som vi gjort sista åren. Att hyra ett hus som vi gjort nu har både för- och nackdelar såklart. Visst hade vi kunnat bo kvar här länge, men vi ville ha något eget. Vi vill inte flytta mer heller, utan detta får bli sista på länge. Jag ska inte säga att vi aldrig flyttar fler gånger, jag vet ju att vi är ganska spontana. Men vi blir också bekvämare med åren, vi är inte fullt så energiska längre.

Tillfället uppenbarade sig, och vi tog det i flykten. Huset ligger på landet, dock närmare stan än vad vi har idag. Vi tyckte läget var bra, 5 min till mataffär och 13-14 min till stan.

Bilden har jag snott från mäklaren. Själv tog jag inga bilder, då det var mycket snö och typ -10* när vi var där och besiktigade. Vi får tillträde till huset 1 Februari, så än blir det inga fler bilder. Men det kommer…

Nytt år – mer arbete

Att flytta är väl inte det allra roligaste man kan företa sig. Inte heller allt packande och vidare städande man måste ägna sig åt därefter. Men vi känner att detta var rätt tid. Skulle vi flytta skulle det ske under vintern, för sommaren är fullbokad med jobb. Vi har massor att göra framöver och kommer inte hinna greja med egna projekt då. Så det var nu eller aldrig, liksom. Stugan behöver dessutom lite nya tapeter och den saknar både diskmaskin och torktumlare. Något vi tänkt installera innan vi flyttar in. Vidare behöver den målas utvändigt, så vi får väl se vilken målare som har tid över i sommar….

För den som är bekant med Hölminge så ligger inte denna stugan i ”sommarstugeområdet” nere vid vattnet, utan en bit därifrån. Det finns grannar intill, men vi kan inte se sjön som för övrigt är sjön Bolmen. Vårt paradis har vi redan i form av husvagnen på campingen i Toftaholm. Vi behöver inte ha sjöutsikt hemma också… Här är vi istället omgivna av skog, som kanske erbjuder mycket mygg. Det lär bli en överraskning till sommaren. Hur som helst finns det inga kossor i närheten, så vi hoppas slippa fluginvasion nästa sommar i alla fall.

År 2022

Det nya året kommer strax, och vi ser fram emot hur både vi och vår firma kommer utveckla sig under året som kommer. Vi ser fram emot att få en egen stuga som vi kan kalla för hem i framtiden, och vi ser fram emot en underbar sommar på vår fina camping när vi är lediga. Kan man ha det bättre än så?

Gott nytt år till alla som läser, vi hoppas även ni får ett underbart år med mycket glädje och värme. // Jeanette

3 reaktioner på ”Nytt år – Nytt hus…

  1. Grattis till nya huset! Bor i husbil året om sedan ett par år, men det är ganska troligt att vi (vi är också två!) inom något/några år börjar fundera på något litet hus, gärna att rusta upp.
    Lycka till och tack för trevliga inblickar i ert liv!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.