Fattiga Januari

För många är januari en riktig sur-månad angående ekonomin. Julen med allt vad det innebär tär ofta hårt i folks plånböcker och just i år har det kanske inte direkt hjälpt till att elen har skjutit i höjden. Själva är vi inte vidare hårt drabbade angående just elen, trots att vi har rörligt elpris.

Inte för att jag egentligen har något att jämföra med, eftersom vi inte bodde här i december – januari förra vintern. Men jag kan ju jämföra räkningarna mellan november och december, och där märks skillnad. Och för den som använder el till sin uppvärmning känner nog större hål i plånboken, något vår nyinköpta stuga använder sig av… Nåja, den dagen, den sorgen. I dagsläget eldar vi med flis och nya stugan har luftvärmepump och el-element. Och en riktig kamin med insats…

Så det är bara att börja hugga ved…

Jobben

Ett sätt som vi faktiskt blir drabbade på är att våra jobb ändras. Något vi hade gissat oss till tidigare, fast vi trodde även att december skulle bli en sämre månad. Dock blev det inte så, då vi hade jobb ända fram till jul och även i mellandagarna. Men januari har visat sig vara tuffare. Flera av våra inbokade kunder har skjutit fram jobben av olika anledningar. Min gissning är att de fått sin elräkning för december…

Skämt å sido, men visst vet vi att det är en tuff månad. Kanske vill man inte prioritera nya tapeter just nu. Och ett annat jobb vi hade inbokat nu i januari blev framskjutet flera veckor tack vare att vår lilla Chillie började löpa helt olämpligt just nu. Kunden har en hanhund… Detta hade inte varit något problem om jobbet varit lokalt, men nu måste vi bo hemma hos dem utanför Stockholm under renoveringen och det är uteslutet med löpetiken. Det är bara att gilla läget.

Det har visserligen ramlat in ett par nya jobb som inte vart planerade, så helt sysslolösa är vi inte. Men vi är inte fullbokade just nu, som har varit fallet hela vägen fram tills nu.

Nåja, här är några bilder på ett gammalt hus vi fixade till köket och matrummet i, i december. I köket målade vi tak, väggar, lister och fönsterkarmarna. I matrummet blev det nya tapeter och målat tak.

Köket efter målning
Matrum före
Under
Efter
Efter

Målarens mardröm

Vi ser hela tiden nya tapeter som våra kunder har valt. Vi sätter upp dem utan åsikter och många gånger tycker vi de har valt helt rätt. Men nu är det vi som ska välja tapeter till vårt nya hem…

För den som inte tapetserat på länge kan jag tala om att det finns många tusen modeller att välja mellan. När man själv helt plötsligt ska bestämma vad som ska sitta på väggarna är det inte alls lika lätt. Mörkt eller ljust, enfärgat eller mönster och i så fall vilket mönster… Phu, man blir rent svettig…

Dan vill att hans musikrum ska ha mörka färger, då han gillar steampunk-stilen och där finns det inte jättemycket att välja på. Jag vill nog mer ha ett ljusare kontor och det blev genast mycket svårare. Men om man nu inte jobbar hela tiden så har man ju gott om tid att välja tapeter istället… Och packa då förstås. Något som numera är vansinnigt tråkigt och tidskrävande. Men var sak har sin tid, och att vi blev lediga mer än tänkt just nu gör egentligen ingenting alls. Det är några veckor kvar innan vi får tillgång till stugan och innan dess hinner vi packa och fixa det vi ska.

Ladda batterierna

Det är kanske faktiskt tid att göra så lite som möjligt nu för i februari drar allt igång i en rasande fart. Många bokningar som blivit framflyttade måste vi ta tag i då, två projekt är bokade under samma vecka som vi får tillgång till vår stuga. Då vi även hade tänkt börja tapetsera hos oss själva… Och installera en diskmaskin så fort som möjligt. Detta lämnar vi dock över till snickaren, för börja riva i köket är inte vår grej. Sen ska vi hinna med att flytta våra egna prylar från ett hus till ett annat, samtidigt som vi ska hinna med att jobba och vidare städa ur och lämna detta huset i fint skick.

I somras var tanken att vi skulle tillbringa just januari på Gran Canaria, den där semestern som vi aldrig fick… Nu är det januari och istället valde vi att köpa hus… Kanske nästa år… // Jeanette.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.