April, april…

Om man inte är extra uppmärksam en sådan här dag kan man lätt gå på en blåsning. Många av oss råkar säkert ut för något torrt skämt idag, eller kanske ett rejält prank. Idag är det ju ganska lätt att ha koll på sociala medier, och redan under morgonen upptäckte jag ett antal som gått på olika skämt på Facebook. Något jag hade mycket nöje åt…:)

Genom åren har man läst och sett mycket i media, men det är speciellt ett skämt som jag minns extra tydligt. Det borde ha varit i slutet av 80-talet eller början av 90-talet. Tidningen Smålänningen hade då en mycket fin bild på framsidan och deklarerade att nu hade landstinget beslutat att bygga en genomskinlig kupol över hela lasarettet i Ljungby. Jag minns detta väl eftersom mina föräldrar vid den tidpunkten ägde kafeterian och kiosken på just lasarettet i Ljungby. Till en början blev de mycket upprörda över detta ”idiotiska påhitt” av politikerna. Hur tänkte man där? Morr och fräs, tyckte de.

Det är väl egentligen det jag minns bäst, att mina föräldrar svalde skämtet med hull och hår och blev lätt upprörda över detta. Själv tyckte jag nog det var en förträfflig idé…

Nylonstrumpan

Ett annat rikstäckande skämt var det med nylonstrumpan över TV:n för att få till färg-TV. Inget jag själv minns då detta var 1962. Men genom åren har många erkänt att de faktiskt visst gick på detta, och nylonstrumpaförsäljningen ökade drastiskt just i april månad det året….Men dagens kommuner och andra myndigheter drar sig inte för att fortsätta i samma anda.

Efter morgonens koll på medierna har jag hittat följande:

Bilden är från Smålänningen idag, där man skriver ”Ljungbys nya landmärke är ingen skitsak”. Stora torg i Ljungby kan snart smyckas av ett helt nytt konstverk, en 20 meter hög staty….

Min vilda gissning är att detta inte riktigt blir av, men vad vet jag?

Det här är katten Snuten, som enligt Polisen i Växjö och Alvesta ska bli vapen och narkotika-katt. Han tränas för fullt i ett pilotprojekt tillsammans med ytterligare en katt, och de borde vara redo för sitt nya jobb efter sommaren….

Den här bilden kommer från Ljungby kommun. Man menar att dessa två nassarna som heter Änglar och Lucia ska flytta in på Åsikten, som är ett boende i Ljungby. Med grisarnas hjälp kan de minska matsvinnet och stimulera en meningsfull vardag för de boende. Tanken är att alla ska hjälpas åt med nykomlingarna. Eller hur?

Inte bara myndigheter

Nä, även privatpersoner kan. Just precis idag säljer man en hel skåpbil full med diverse sprit, vin och öl till Halva priset utanför ICA-butiken i Lagan. Man ska hålla ögonen öppna efter en grön skåpbil… Bilen kommer stå där hela dagen… Just det.

Och systembolaget skänker bort enorma mänger starköl – de har för kort datum.

Systembolaget har inventerat sina 445 butiker landet över och sållat ut all öl de kan hitta som har kort datum. Kort datum innebär i det här fallet öl som går ut innan den 31 juni.

– Ja, det rör ju sig om hundratusentals liter öl som vi skänker bort. Men vi är inte som andra företag, vi har ju inga vinstkrav på oss så det känns riktigt bra att kunna göra något för svenska folket.

Så får man tag i gratis-öl

Att skänka bort öl kan naturligtvis skapa problem med extrema köer och trängsel i butikerna. Därför får man helt enkelt boka en tid då det passar att komma till det systembolag som ligger geografiskt närmast. Allt detta säger en Egon Viking, öldirektör på systembolaget, i ett fax till Humorbibeln….

Ett litet leende..

Om man nu själv varken hittar på eller råkar ut för ett april-skämt idag så kan man ju alltid glädjas åt dessa som finns på medierna. För att le eller skratta åt något tokigt kostar så lite. Trevlig helg på er alla. //Jeanette

En reaktion på ”April, april…

  1. 🤣 jag minns ett aprilskämt från skolan. Vår lärare hade ett glas med vatten framme på katedern och sa att detta kommer att dofta under dagen. Så vid dagens slut frågade hon om vi hade känt någon doft, pluggisarna hade känt doft men vi som var lite tuffare längst bak hade inte känt något. Vi skrattade allihopa när vi fick reda på att det var ett glas med vatten 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.