Nya planer

Att gå i samma spår ett helt liv är som bekant ingenting för oss. Vi vill ha lite omväxling i tillvaron, göra olika saker lite då och då. Nu har vi ju bestämt oss för att bosätta oss ännu en gång i eget hus, vilket gör att vi har en fast bas. Men därmed inte sagt att vi endast kommer sitta här och titta på varandra dagarna i ända. Men lite mer ”svenssonaktigt” kommer det nog att bli. Inte så att vi flänger runt riktigt på samma sätt som vi har gjort, men resorna är absolut inte bordlagda ännu. Om de nu någonsin blir det…

Nej, de nya planerna handlar mer om vårt företag än om våra framtida resor. En tanke i vintras när vi planerade att köpa hus var att göra oss av med Tikkan. Vi resonerade som så att hon skulle nog mest bli ståendes och inte utnyttjas tillräckligt. Onödig utgift, helt enkelt. Vi tänkte att om vi jobbar hela veckorna så skulle vi nog bara vilja slappa på helgen och då välja vår gamla husvagn på campingen till detta ändamål. Vi bestämde oss för att sälja bilen…

Tvekan

Bilen storstädades, besiktigades och fick en genomgång. Allt funkade, och annons lades ut. Folk började ställa frågor och visa intresse. Mycket är bytt på bilen under hösten och vi anser att hon är i fint skick för sin ålder. Och här började vi tveka, resonerade igen om vad vi kommer att gå miste om ifall vi säljer bilen. Var vi verkligen beredda att offra de jobb vi blivit ombedda att göra på långt avstånd hemifrån? Var vi beredda att offra våra härliga golfhelger? Konserten som redan är inbokad i Kalmar? Hälsa på vänner?

Nej, det här blev ju inte bra alls. Hur ska vi kunna spela golf om vi inte har vår bil? Att åka till någon bana över dagen för att sedan åka hem igen lär vi ju inte göra. Då blir det endast banor i närområdet, inget annat. Inte aktuellt. Vi vill ju se oss omkring, testa nytt. Och jobben som vi snart ska åka och titta på, vill vi verkligen tacka nej till dem för att vi inte har någonstans att bo under tiden? Nej, det här blev ju verkligen tokigt.

Gör om, gör rätt

Ett nytt snabbt beslut togs, Tikkan stannar där hon är! Hur tänkte vi där, egentligen?

Jo, vi ramlade tillbaka i gamla tankebanor som vi är uppfostrade till att tänka i. Bilen kostar pengar även när hon inte används. Pengar som istället kan användas på annat eller helt enkelt sparas. Onödiga pengar…

-Men är de verkligen onödiga, egentligen? Vi får ju ganska mycket för de pengarna som vi lägger på bilen. Friheten att åka vart vi vill, när vi vill. Friheten att spela golf på massor av olika banor. Friheten att åta oss jobb långt bort. Friheten att fricampa ute i naturen. Friheten att hälsa på vänner långt bort. Friheten att åka till Spanien om vi skulle vilja, eller något annat land med för den delen. Friheten.

Den vi har strävat efter hela tiden. Och nu höll vi på att göra bort oss riktigt ordentligt. Nej, gör om gör rätt!

Andra planer

För att komma fram till de nya planerna som tillkom efter beslutet att behålla Tikkan, så gäller de vårt företag. Det har varit igång i lite över ett år nu och rullar fortfarande på i full fart. Och nu har vi ju då stadgat oss i eget litet hus med tillhörande garage och uthus.
Garaget tänkte vi till personbilen, det är ju ofta där man förvarar bilen. Uthuset tänkte vi isolera och göra om till verkstad. Men det är ganska litet. Som färg-förråd passar det bra, men som verkstad blir det i minsta laget. Istället blir det att vi offrar garaget just nu och bygger en verkstad där. En framtida carport är något bilarna snällt får vänta på. Varför behöver vi då en verkstad?

Nischen

Något jag som nybörjare i måleribranschen ganska fort fastnade för så var det fönsterrenovering. Det passade mig väldigt bra. Dan lärde mig kitta dem, något jag inte gjort förut. Jag lärde mig fort att det var bra mycket enklare att kitta dem liggandes än hängandes. Han lärde mig också hur man gjorde förr när man målade om fönster, alla behandlingar som skulle till. Idag gör vi lite annorlunda, men det är fortfarande lite pyssel med dem. Något jag gillar, pyssel är liksom min grej. Det tar tid, man behöver tålamod och en stadig hand.

Övat flitigt

Bilden visar ett av de 40-tal fönster vi helrenoverade i somras, de flesta av dem gjorde jag ensam. Dessa kittades och målades invändigt, utvändigt och emellan. Alltså hela fönstret, utan att glaset togs bort. Nästan alla dessa fönster lyfte vi ner från huset och fixade dem liggandes och ståendes. Vidare blev det för mig runt 50 fönster till som endast målades på utsidan, då de fortfarande hängde på husen.

Kommer det funka?

Nu är då tanken att vi ska bygga en egen verkstad för att kunna renovera fönster hemma på gården, vid sidan om andra jobb. Detta gör saker lite lättare för oss, restid och pengar sparas in på detta sätt och framförallt kan vi även måla ”utomhusgrejer” på vintern. Fönstergluggen kan täckas med en skiva med list under tiden och verkstaden utrustas med värme och ventilation. Så är tanken. Att den blir verklighet vet vi redan, då det är vi själva som bygger verkstaden. Om vi sen får in tillräckligt med fönster för att det ska vara värt det, det är nästa fråga. Den som lever får se… 🙂 // Jeanette

Boka en målare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.