Arbetsam tid

Det var verkligen länge sedan jag skrev ett inlägg, och tiden och energin har inte infunnit sig förrän nu. Det tycks inte bli så regelbundet nu för tiden….Men här är några rader i varje fall.

Det vi har fokuserat på den senaste tiden är vårt företag och dess utveckling. Dagarna har fyllts av arbete, men vi har även tagit en liten tur med Tikkan. En sväng till Kalmar för några veckor sedan, där Dan gick på konsert och jag mest slappade i bilen tillsammans med ostbågar och Chillie. 4 nätter var vi iväg och vi åkte tvärs över landet från Kalmar till Halmstad. Här är några bilder vi tog på vägen.

Största fokuset

Har ju varit att skapa en ny liten fönster-verkstad där vi kan renovera gamla fönster oavsett årstid och väder. En ny hemsida är skapad, och du kan kolla in den HÄR I LÄNKEN.

Det fick bli så att garaget fick stryka på foten, vi tänkte att bilen troligen aldrig skulle få äran att bo där i vilket fall som helst. Det skulle i så fall varit personbilen och garaget ligger illa till på tomten, så det passar inte riktigt att ha en bil där oavsett. Alltså fick det bli en verkstad istället. När vi flyttade in här hade en tidigare ägare påbörjat en isolering av väggarna och taket, och vi fortsatte dennes ofärdiga arbete.

Vi har nu isolerat väggar och tak, men ännu inte fått dit något innertak. Däremot hade vi en skvätt vit färg hemma så väggarna blev lite ljusare i alla fall. Golvet har vi heller inte rört ännu, det får bli ett projekt en annan dag. Just nu fungerar det utmärkt som det är. Vissa detaljer saknas fortfarande, som ventilation till exempel. Detta löses just nu genom att helt sonika ha dörren öppen när man arbetar. En luftvärmepump kommer installeras så småningom för värme vill vi såklart ha. I dagsläget har vi endast en liten byggfläkt, men var sak har sin tid.

Snickaren

Målaren är verkligen ingen snickare, det är viktigt att skilja dessa två yrkeskategorier åt. Men en gör så gott en kan, eller hur? Det blev ett grovsnickrat bort till slut, väldigt bastant och bra arbetsbord. Kanske inte det allra vackraste, men varför måste det vara det? Här är det i varje fall…

Och på nästa bild ser man det mer i rätt position, med benen neråt…

Tiden går

Det är ett par veckor sedan vi blev klara med verkstaden, och samma dag hämtade vi första kundens fönster. Det finns plats för 10 fönster samtidigt och hittills har vi renoverat 9 st. Eller mest jag, kanske. Måste säga att jag uppskattar verkligen att kunna gå ut och jobba en stund, för att sedan gå in och vila lite. Ta med en kopp kaffe ut, slå på radion eller en ljudbok och inte behöva bry sig om ifall det regnar eller blåser ute.

Nu är ju utomhussäsongen i full gång för oss och villorna står i kö för att bli målade. Första villan blir klar under nästa vecka, så det är inte så att jag kan lägga all min tid i verkstaden. För övrigt har jag inte så många fönster heller…. Men för mig är detta helt klart ett terapiarbete, och jag skulle lätt kunna göra endast detta och ingenting annat. Kanske en dag…

Förra sommaren målade jag massor av fönster, men jag hade inte riktigt samma redskap till hjälp som nu. Vi har shoppat loss bra bland verktygen och skaffat oss bästa möjliga för att underlätta arbetet. Lärt oss hur man gör på bästa sätt både tidsmässigt och ergonomiskt. Riktigt roligt, detta! Bilden nedan visar verkstaden som den ser ut idag. // Jeanette

3 reaktioner på ”Arbetsam tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.