Sommarjobb

Enligt kalendern så ska sommaren vara här nu, såhär nästan mitt i juni. Något jag fått för mig är att sommaren ska komma med värme och sol, kanske en missuppfattning, vad vet jag? För det känns faktiskt inte alls så i år. En dag har jag haft på shortsen en kortare stund. Alla andra dagar har det varit långbyxor och även regnkappan har fått användas en hel del. Visst, visst, jag kunde nog ha använt shorts någon mer dag såklart, men då har det varit jobb och därmed målarbyxor på.

Kort sagt, jag vill ha värme. Fast lite kluvet är det när man som vi jobbar utomhus. Då vill man helst ha under 20 grader och ingen vind eller sol. Och hur ofta slår det in, då? Hittills har det varit antingen under 20 grader och regn, eller solen steker så man blir kokt utmed husväggen. Någon dag har vi nästan blåst bort också… Aldrig är man nöjd 😂

Hur som helst har vi nu hunnit med att måla 2 villor, och projekt nummer 3 startar imorgon onsdag. Vi hade hoppats kommit längre, men vädret har satt stopp för en del för oss. Inte så att vi varit sysslolösa dessa regndagar precis, men de stora projekten som villorna vill vi gärna hinna med innan hösten kommer.

Gammalt skräp

Vi har ju köpt ett högst begagnat hus, från 1978 för att vara exakt. Även om det mesta faktiskt har fungerat hittills, så är det en och annan detalj att ta hand om. För ett tag sedan gick gräsklipparen sönder. Gräsklipparen var en robot från Kina eller nåt, som ingick i husköpet. Den fungerade alldeles utmärkt när vi väl fått liv i den. Alltså, den klippte gräset bra. Men den hittade inte hem, den startade inte av sig själv utan man fick manuellt starta den varje dag. Den stannade mitt på gräsmattan och grävde ner sig själv och stod där och spann loss så mossan yrde.

Man kan säga att den rörde upp irriterade känslor i princip varje dag. Vi försökte dra om kabeln i gräsmattan, lägga den ovanpå. Funkade inte bättre för det. Den var mycket aggressiv och med kraftig drivning, och krockade med husbilen så flisorna yrde, för att nämna någon detalj. Så en dag var den fullkomligt död när vi kom hem. Stod mitt på gräsmattan och hade grävt ner sitt framhjul en bra bit i backen. Där dog den… och vi lyckades inte återuppliva den. Sopsäck nästa….

Nya prylar

Så det fick bli en ny gräsklippare istället. En helt vanlig Stiga med bensindrift som man snällt får valla runt i trädgården, med uppsamlare. Vi hade en robotklippare i huset i stan när vi bodde där, det var en helt annan typ. En sådan som gick lugnt och stilla, stannade vid motstånd och bråkade aldrig. Det här var någonting helt annat. Men nu vet vi ju vad vi inte vill ha för något i trädgården. Nästa robot blir en av bra kvalitet, ingenting annat. Men det får vänta ett tag. För det var inte bara gräsklipparen som dog…

Även tvättmaskinen som följde med huset la av för oss. En liten maskin av märket Candy som skulle varit ”ganska ny” enligt uppgift, hoppade en dag ut och ställde sig mitt på golvet i badrummet. Jag förpassade den tillbaka till sin plats och provade köra program med mindre varvtal. Fungerade ett par gånger. Sen så låste den in tvätten och vi fick bryta oss in i den tillslut. Den är också död….

Så det fick bli en ny tvättmaskin också. En kombinerad tvätt och tork valde vi, för utrymmet är för litet för att kunna ha en fristående tumlare.

Och ännu ett byte

Ja, det var visst inte nog med dessa prylar. Även toalettstolen får lämna in. Den var inte heller av bästa kvalitet, äcklig av det gula vattnet. Att skura hjälpte föga, det går helt enkelt inte bort. Men det kan man kanske leva med, värre är det när spolningen inte fungerar och den står och rinner hela tiden. Den har hakat upp sig ända från början, men vi har inte tyckt det varit så farligt. Men det har blivit oftare och oftare på sista tiden, och det är inte mycket vatten i brunnen nu. Onödigt slöseri, tyckte vi.

Så nu fick det bli en ny stol istället. Vårt vatten är inte så spännande, det är gult av järn och smakar lite läbbigt. Mycket saft och annan dricka blir det… Våra vita jobbkläder mår inte heller bra av att tvättas i detta gula vatten, så där får vi använda blekmedel. Inte det mest ultimata, kanske.

Testning, testning

Vi fick tips om att rena vattnet med kalk, så nu har vi testat att sänka ner detta i brunnen, och hoppas på att PH-värdet ändras till det bättre. Vi hoppas också få bort lite mer av humusen som finns i vattnet. Vi använder kol-filter och det gör stor skillnad, men inte tillräcklig. Nu får vi ge detta en stund att verka, så får vi se om det blir bättre. Annars får vi sätta in en bättre reningsanläggning istället. Varför ska det vara lätt att köpa hus, liksom?

Inte bara jobb

Nä, vi har varit lite lediga mellan varven också. Mest på kvällarna… Men förra veckan bodde vi i vår husvagn då jobbet låg närmare den. Chillie fick fira sin 5:e födelsedag där och hon passade även på att börja löpa under veckan. Lagom till midsommar… Tackar, tackar. Bilden visar Chillie på bryggan vid Vidöstern, tagen under förra veckan. Lite grillning och mölkkyspel med vänner har vi med hunnit med och vi hoppas nu på sol och värme till Midsommar. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.