Äntligen tillbaka…

Hej hej. Här kommer jag igen. Eller hur säger man, när man struntat i att uppdatera sin blogg på flera månader?

Hur som helst är jag tillbaka igen. Hur länge eller hur ofta tänker jag inte ens försöka svara på. Kanske ett inlägg i halvåret? Eller flera i veckan? Den som lever och följer får se, helt enkelt.

Varför?

Varför jag är tillbaka, eller varför jag inte har skrivit? På A svarar jag att jag fick lust att skriva igen, och på B svarar jag att jag inte hade lust att skriva under en period. Så nu vet ni det.

Men faktum är att jag inte varit sysslolös alls. Dagarna går och det finns något att ta sig för hela tiden. Att sen få ner allt på pränt och dela med sig av, det är en annan sak. För att göra det krävs engagemang och intresse, och nu under en period har det svalnat. Jag är lite sådan att jag gillar att göra saker som inga andra gör, eller åtminstone inte alla andra. Att blogga gör ju massor av människor såklart, men jag har lagt märke till att det som vi (Dan och Jag) var ganska ensamma om från början, numera bara har exploderat. Massor av människor bloggar om sina äventyr i sina husbilar till exempel.

Massor av människor bor i sina husvagnar och husbilar, många av dessa övervintrar på varmare breddgrader. All lycka och välgång tillönskas dem. Men för min del har det blivit att jag delat med mig först av våra äventyr, senare av vardagen. Och som det ser ut just nu i våra liv så är det i princip endast vardag. Inte ett endaste litet äventyr har vi haft tid med. Eller, kanske något litet…

Vardagen då…

Den består just nu av jobb och jobb. Ett företag som startades i april-21 som då är drygt 1 ½ år gammalt. Vi fick in jobb omedelbart och har sedan dess varit överösta med just jobb. Något vi uppskattar och är otroligt tacksamma för, såklart. Vi märker nu att världens situation även påverkar oss, och jobben drullar inte in i samma hastighet längre. Men än har vi att göra.

Sen fick våra äventyr stå tillbaka på grund av detta. Men just nu finns det inte utrymme att både flänga världen runt och samtidigt infria löften till kunder att inom rimlig tid utföra åtagna arbeten. Man kan ju inte mitt i en tapetsering säga att nu måste vi åka iväg här några veckor och se oss om i världen….

Det tar också tid att etablera sig och komma tillbaka till en ekonomi som möjliggör äventyr och resor. Sen kan man kanske ändå hitta lite äventyr i just vardagen, något vi försöker göra.

Andra utmaningar istället

Vi valde ju att köpa oss ett hus i böjan av detta året. När vi tog det beslutet hade vi inte haft något hus på 6 år, vi hade istället bott lite här och där. Har man följt bloggen, vet man att vi bott både i husvagn, husbil, på Gran Canaria och i Spanien under den här tiden. För att kunna göra alla dessa resor så var vi tvugna att spara pengar lite här och där. Göra oss av med ägodelar och så vidare. Att sedan starta upp ”vardagslivet” igen krävde en hel del. Att starta upp ett företag från noll och ingenting krävde också en hel del. Vi hade ingenting alls när vi började. Förutom just husbilen då…

Vi hyrde ett hus under nio månader innan vi köpte vårt eget. En kort period att samla ihop en kontantinsats till exempel. Men det lyckades och vi fick köpa huset. Anledningen att vi köpte huset var inte så mycket att vi tröttnat på husbilslivet, utan snarare att vi var tvugna att ha en bas för vårt företag. Det går inte att driva ett måleri med endast en bil som förråd.

Så att då börja om från noll med allt vad det innebär har tagit både tid, engagemang och pengar. Vårt företag har gått väldigt bra första och andra året. Men med det sagt så har vi ännu inte kommit i kapp såpass att vi har pengar över. Att etablera ett måleri med fordon och redskap har tagit tid och kostat mycket pengar. Många prylar har det blivit och utan vårt hus med förråd hade vi aldrig kunnat göra just detta.

Och dagens situation…

Verkstaden. Vi kom på idén under vintern som gick. Att skapa en verkstad för fönsterrenovering. Mest för min skull, jag som jobbar halvtid och har en ganska risig kropp, är inte riktigt gjord för måleri. Det är tungt och slitsamt och mycket kan jag inte göra alls. För att ta reda på vad jag faktiskt kunde göra så fick jag helt enkelt vara med Dan i alla situationer, testa och känna av. Jag har fått lära mig att tapetsera, något som fungerar till viss del. Jag klarar inte av att spackla större mängder till exempel, men mindre ytor går bra. Jag fick vara med och måla hus både invändigt och utvändigt, vilket också fungerar till viss del. Vissa saker kan jag göra utan problem, andra är för tungt och Dan får rycka in. Till exempel att montera en ställning eller bära runt på 10-liters spannar med färg….

Något jag ganska snabbt insåg att jag faktiskt kunde göra helt själv, det vara att renovera fönster. Eller nästan själv i alla fall. Bågarna är för tunga för mig att häkta av och på på sina gånggärn, men när de väl är nere så kan jag göra alla momenten själv. Vi lärde oss snabbt att det är betydligt enklare att kitta ett fönster liggandes än hängandes… Också att det är mycket enklare att vara två när man plockar loss fönsterbågar från sina fästen.

Kåken vi köpt hade ett litet garage, där fick det bli en verkstad. Isolera, måla och montera dörr med lås och fönster. Arbete och pengar. Men verkstaden fyller sin funktion. Den är numera min arbetsplats och jag kan lätt gå in och vila om jag blir för trött. För mig är detta helt idealiskt arbete. Jag bara älskar att slå på radion och dra på mig handskarna och hugga in på en gammal fönsterbåge. Allra roligast är sista momentet när glaset ska rengöras och överbliven färg skäras bort. Då ser man resultatet av slitet, och glädjen över att den gamla bågen fick 10 nya år i sitt hus, eller vad det nu kan röra sig om.

Inte bara jobb

Nej, såklart jobbar vi inte enbart, även om det har varit mycket fokus på företaget. Vi har även fixat lite med bilar och husvagnar här på gården. Och varit ute och åkt ett par gånger. Och varit på lite fester, och fler lär det bli. Dock något för nästa inlägg…

Har du inte följt bloggen tidigare och är nyfiken på vårt bolag är här länkar till Firma Dan Ritzén, samt fönsterverkstaden. Kika gärna in. Vi finns även på Eniro och Google, där kan man söka på målare i Ljungby om man vill. Där finns möjlighet att ge feedback till oss, som då blir offentlig.

För dig som skiter fullständigt i vårt företag, håll ögonen öppna för nästa inlägg lär handla om någonting helt annat… När det kommer får man se….//Jeanette

2 reaktioner på ”Äntligen tillbaka…

  1. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Håller med om att blogga blir det inte så mycket av när man är hemma, men nu är vi på en kortare resa (6 veckor) och då delar vi med oss om resan så klart. Kul att det går så bra för er på firman mm. Vi pensionister har ju hela dagarna på oss och gör det vi vill, som att ta en semestertripp till Spanien. Ha de gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.