Kattparken

Den frusna damen i den här familjen använder vinterjacka morgon och kväll, men mitt på dagen är det som oftast fint och soligt väder. Det är också då som vi tar våra promenader, och en bit från campingen finns det en liten sjö där flamingos håller till, bland annat.

Nu upptäckte vi att det även bor katter där, runt sjön. Endast en av dessa katter fastnade på bild, men vi såg flera stycken.

Och att den fastnade på bild var ju såklart för att den låg i gräset med tungan ute….😂

Man får heller inte mata dessa djur, skyltarna står ganska tätt på ena sidan sjön. Detta är en naturpark, och man ska respektera fåglarna och inte mata katterna, för då kan de anfalla… enligt skylten. Just denna katten såg ganska beskedlig ut, tyckte vi. Men man vet aldrig….

Andra regler

Vidare finns det en massa annat man inte får ta sig för inne i parken… Tydligen får man varken klappa blommorna eller fjärilarna heller….

Hur som helst går vi ibland genom just denna parken för att komma ner till stan, och för att slippa gå utmed den trafikerade vägen. Jag försökte även fota en flamingo, som var ovanligt nära kanten. Men det är inte helt lätt och man ser knappt att den är ljusrosa på bilden, tyvärr.

Temperaturskillnader

Just nu är det ganska stora temperaturskillnader här från natt till dag. Ett par dagar nu har det legat ett tunt lager is på bordet på morgonen, och vi såg även lite isbeläggning på stenarna på morgonpromenaden bakom campingen. Ser även grannens bil som är täckt av frost just nu. Men mitt på dagen skiner solen och det blir riktigt varmt. Även om lufttemperaturen inte är så hög ännu, är det ändå varmt invid väggen (eller husbilen snarare).

Inne i bilen märker vi inte av kylan alls, Nisse är mycket välisolerad. Man kan känna att det är lite svalare vid fönstren eller takluckan om gardinerna inte är fördragna. Men på natten är de ju det, och då drar det ingenting.

Man väntar sig inte riktigt frost på de här breddgraderna, men tydligen är det så i år. Vi har i alla fall inte fått snö som många andra, vilket vi är tacksamma för. Bilden nedanför är tagen på stigen utanför campingen, som vi brukar gå med hunden på. // Jeanette

2 reaktioner på ”Kattparken

  1. 😄 Vilken skylt med massa förbud, hund fungerar ju. Häftig 🐱🐈😊 och flamingo, så stora och fina de verkar. Lycka till med att fota djur det är en konst, jag har försökt och det blev som Kalle anka oftast, kan vara hur svårt som helst 😊 mest blommor nu 😊 häftigt 😎 // Boris.

    Gilla

  2. Pingback: Vad tycker vi om Santa Pola? – Ritzéns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.